Haberler

Türkiye'nin göç haritası ilk kez yayınlandı! İstanbul'dan resmen kaçış var

Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ilk kez Türkiye'nin iç göç haritası yayınlandı. Haritaya göre İstanbul hem en fazla göç alan hem de en fazla göç veren il oldu. 2021 yılında 408 bin 165 kişi İstanbul'dan göç etti.

Türkiye'de son dönemde kira fiyatları ve yaşam maliyetlerinin artmasıyla birlikte büyük şehirlerden ayrılan insanların sayısında artış yaşandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ilk kez yayınladığı göç haritasına göre; 2021 yılında 2 milyon 777 bin 797 kişi iller arasında göç etti, en fazla göç hareketliliği 20-24 yaş grubunda yaşandı.

Özellikle tarım ve hayvancılık yapılan bölgelerden iç göçün önlenmesi için tedbirler alınıp, tersine göçün teşvik edildiği bir atmosfer yaşanıyor. TÜİK'in çıkardığı Türkiye'nin göç haritasına göre de İstanbul'dan, İzmir'den kaçışın olduğu gözlemleniyor.

EN ÇOK GÖÇ ALAN YERLER BÜYÜK ŞEHİRLER

Türkiye'de iller arası göç eden nüfusun dağılımına bakıldığında, İstanbul 385 bin 328 kişi ile en çok göç alan il oldu. İstanbul'u sırasıyla 197 bin 702 kişi ile Ankara ve 131 bin 394 kişi ile İzmir takip etti. En az göç alan iller ise sırasıyla 4 bin 750 kişi ile Ardahan, 7 bin 54 kişi ile Tunceli ve 7 bin 474 kişi ile Kilis oldu.

Türkiye'nin göç haritası ilk kez yayınlandı! İstanbul'da resmen kaçış var

EN ÇOK GÖÇ VEREN İL DE İSTANBUL

En çok göç alan iller olan İstanbul, Ankara ve İzmir'in aynı zamanda en çok göç veren iller olduğu görüldü. İlk sırada 408 bin 165 kişi ile İstanbul en çok göç veren il olurken; onu 165 bin 604 kişi ile Ankara ve 109 bin 470 kişi ile İzmir takip etti. En az göç veren iller ise sırasıyla 6 bin 382 kişi ile Bayburt, 6 bin 445 kişi ile Ardahan ve 6 bin 517 kişi ile Tunceli oldu.

Türkiye'nin göç haritası ilk kez yayınlandı! İstanbul'da resmen kaçış var

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500

Yorumlar (7)

Serdar içli:

İNSANLARI NEFRET ETTİRDİLER SINIRLAR YOL GEÇEN HANI OLACAĞI BUYDU

340
255
yanıtYanıtla
SMMM:

ÜLKEYİ MÜLTECİ BATAKLIGINA ÇEVİRDİLER.MİLLET ONLAR YÜZÜNDEN İL DEĞİŞTİRİYOR.

353
187
yanıtYanıtla
Sesli Köşe:

Istanbul Türklerden arındırılıp yabancılara peşkeş çekiliyor

438
77
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

istanbuldan türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının gittiği bunların yerine yabancı ve göçmen istilası altına girdiği görülmektedir ülke yönetimi ve göçmen politikası bu şekilde devam ederse yakın gelecekte istanbulun yerli nüfusunun dramatik şekilde azalacağına hepiniz şahit olacaksınız

466
47
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Yerleşim Ermeni ve rumlar iyice kaybolmasında mı rahatsız oldunuz.

yanıt5
yanıt115
Ramazan Demir:

Türkiye nin adı Göçmenistan olarak değiştirilmelidir. Parası olana her yer satılır.

214
49
yanıtYanıtla
yorum bükücü:

BENCE ARTIŞ VE EKSİLMELERİ TOPLAM NUFUSA GÖRE ORANLAMAK LAZIM. 20MİLYONLUK ŞEHİRDEN 200.000 GÖÇ OLMASI BİŞEY İFADE ETMEZ. AMA 2 MİLYONLUK ŞEHİRDEN 100BİN GÖÇ OLMASI MESELEDİR. 20DE 1 NERDE 100DE 1 NERDE.

127
9
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title