Haberler

Türkiye'nin En Uzun Üçüncü Asma Köprüsünde Sona Gelindi

Güncelleme:

Atatürk Baraj Gölü üzerinde 2 yıl önce temeli atılarak inşasına başlanan Türkiye'nin en uzun üçüncü asma köprüsü özelliği taşıyan Nissibi Köprüsü'nde sona gelindi.

Atatürk Baraj Gölü üzerinde 2 yıl önce temeli atılarak inşasına başlanan Türkiye'nin en uzun üçüncü asma köprüsü özelliği taşıyan Nissibi Köprüsü'nde sona gelindiği bildirildi. Şanlıurfa'nın Siverek ile Adıyaman'ın Kahta ilçelerini birbirine bağlayacak olan 610 metre uzunluğundaki köprünün yeni yılda araç trafiğine açılması bekleniyor.

610 METRE UZUNLUĞUNDA

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ilçeye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı heyetiyle birlikte Siverek ile Kahta ilçelerini birbirine bağlayacak olan 610 metre uzunluğu ve 24 metre genişliği ile İstanbul Boğazı'ndaki 2 köprünün ardından Türkiye'nin en büyük üçüncü asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü'nde yapılan inşaat çalışmalarını inceledi.

"DİYARBAKIR VE ADIYAMALILAR RAHAT BİR ULAŞIMA KAVUŞACAK"

Yapılan incelemenin ardından açıklama yapan ve köprünün yakın bir tarihte bitirileceğini ifade eden Siverek Kaymamı Hamza Erkal, "Bakanlıktan gelen heyet ile köprüde inceleme yaptık. İnceleme kapsamında Takoran Vadisi'ne feribot iskelesi yapılması için de fikir alışverişinde bulunduk. Yakın zamanda bu köprümüz bittiğinde özellikle Diyarbakır ve Adıyamanlılar çok rahat bir ulaşıma kavuşacak. Köprünün hizmete girmesiyle birlikte kültür turizmi açısından zenginliklere sahip olan bölgemiz cazibe merkezine dönüşecektir" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Nissibi Köprüsü Siverek Türkiye Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

MALATYALI:

BOŞUNA YAPMIŞLAR DEĞMEZ BUNLARA! YARIN BİRGÜN MOLOTOFLA YAKARLAR O KÖPRÜYÜ! ÇÜNKÜ ALIŞMIŞ BU NANKÖRLER! CAHİLLER HİZMETTEN MEDENİYETTEN NE ANLAR HEPSİ KIRRO DEĞİLMİ NE YAPSAN BOOŞŞ. . . .

20
38
yanıtYanıtla
MALATYALI:

BENCE GÜNEYDOĞU HALKI BU YAPILAN ÜSTÜN HİZMETLERE LAYIK DEĞİL! ÇÜNKÜ HİÇ BİRİ YAPILAN HİZMETLERİN KIYMETİNİ BİLMİYOR! ONDAN SONRADA ÇIKIYOR DEVLET BİZİMLE İLGİLENMİYOR DİYE SAÇMALIYOR. . .

27
31
yanıtYanıtla
periMobil-ANDROID:

AKP iyiki var yoksa bırak köprüyü oraya gidecek adamgibi yol yoktu

29
15
yanıtYanıtla
ayakkabi boyacisi:

terörü bitirecek gercek kahraman, , , IDRIS NAIM SAHIN, dir. . . hem cok milliyetci, hemde cok dindar hemde coook cesur bir liderdir, . . akp, bütün ümitlerimizi yok etti. . yeni önderimizi var gücümüzle destekleyelim. . degerli akp, liler

16
25
yanıtYanıtla
ömer büyükmobilWeb@haberler.com:

Adıyaman da çalışan jandarma personeliyim adıyaman kadar vatanini seven milliyetçi insanları insan olduğu icin değer veren baska bir Güneydoğu yada Doğu ili yoktur

33
1
yanıtYanıtla
ÜmmetMobil-IOS:

Devlet maaşallah çalışıyor

26
6
yanıtYanıtla
kapkara:

pkk yarın geçiş ücreti almaya başlar. . .

15
15
yanıtYanıtla
turk insaniMobil-ANDROID:

ne varsa ne yoksa kurtlere

7
18
yanıtYanıtla
gurbet in issiz:

bu hukumeti savunan cahiller 12 yildir gorevde olan akp nin birak insan hayatina verdigi onemi gorurmusunuz insanlarin yoksullugunu birde kalkmislar devlet her ayakkabdan aldi diyorlar sizin mantiginiza edeyim hani =nerde 70 milyon kalkinmasi gorduk sarayi kalkindiriyorlar ak saraylilari. . . .

5
20
yanıtYanıtla
sivereklimobilWeb@haberler.com:

akp ye can kurban birde ağaların topraklarını fakire refarandum yapsaydı

19
5
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title