Haberler

Türk Meyveleri Bir Hafta Sonra Rus Marketlerinde…

Rusya'nın marketlerine Türk meyveleri satışının bir hafta sonra başlayacağı bildirildi.

Rusya'nın marketlerine Türk meyveleri satışının bir hafta sonra başlayacağı bildirildi.

1 Ocak 2016 itibarıyla Rusya tarafından ithalatı yasaklanan bazı ürünlerin tekrar ithal edilebilmesine olanak sağlayan kararname Başbakan Dimitri Medvedev tarafından imzalandı. Böylelikle, Türkiye'den taze veya kuru portakal, mandalina, kayısı, şeftali ve erik ithalatına getirilen kısıtlamaları kaldırıldı.

İtar Tass'da yer alan habere göre, "AŞAN" Dış İlişkileri Müdürü Mariya Kurnosova "Sevkiyatların yenilenmesi için yaklaşık bir haftaya ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

"Diksi" Şirketi Resmi Temsilcisi Anton Panteleev, yasaklardan önce Türk ürünlerinin marketlerdeki meyve ve sebze hacminin %3'ünü oluşturduğunu, bunun büyük kısmının narenciye ve mevsimsel meyvelerin oluşturduğunu ifade etti.

"Lenta" marketler zincirinden yapılan açıklamada, "Şu anda Türkiye'den yasak olmayan limon ve greyfurt ithal ediyoruz. Narı Mısır'dan, üzümü Makedonya'dan, narenciye ürünleri Arjantin'den ithal ediyoruz" denildi. - Rusya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dimitri Medvedev Türkiye Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title