Haberler

Tunceli'de Dersim Harekatı'nda Hayatını Kaybedenler Anılıyor

Tunceli’de, Dersim Askeri Harekatı’nda hayatını kaybedenler için mum yakılarak, Munzur Çayı’na karanfil bırakıldı.

Tunceli'de, Dersim Askeri Harekatı'nda hayatını kaybedenler için mum yakılarak, Munzur Çayı'na karanfil bırakıldı.

Tunceli'de belediye öncülüğünde, Dersim'i Yeniden İnşa Cemiyeti'nin katkılarıyla, Dersim Askeri Harekatı'nda hayatını kaybedenler için düzenlenecek anma programına ilişkin basın açıklaması yapıldı. Seyit Rıza Meydanı'nda yapılan açıklamada, Belediye Eş Başkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun ile Dersim'i Yeniden İnşa Cemiyeti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Grup adına açıklama yapan Dersim'i Yeniden İnşa Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ekber Aslaner, anma programı nedeniyle kentin çeşitli bölgelerine astıkları pankartların kaldırıldığını anımsatarak, "Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın bizzat Dersim'le ilgili açıklamalarını pankartlarımızı taşıdık. Ne yazık ki, cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın bu açıklamalarına rağmen pankartların indirildiğini duyduk. Bu bizim için kabul edilebilir bir durum değil. Çünkü bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakan bir beyanda bulunuyorsa bunun bir kıymeti olmalı. Sonuçta dünyada bu tür olayları yaşayan bir tek Türkiye değil. Bunun benzerleri var, yaşanmışlıkları var. Bu devletlerin bu yüzleşmeyi nasıl yaptıklarını da biliyoruz. Biz birilerini cezalandırmak, suçlamak için değil, yaşanan bir trajedinin ve soykırımın bir şekilde kabullenilmesi ve yüzleşilmesi için çaba harcıyoruz" dedi.

Açıklamaların ardından grup, Tunceli-Ovacık karayolu üzerinde bulunan 38 kayalıklarına giderek askeri harekatta öldürülenler için mumlar yaktı. Etkinlik, grubun Munzur Çayı'na karanfil bırakmasıyla sona erdi.

Anma programının iki gün süreceği belirtildi. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Bul Munzur Çayı Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title