Haberler

Tunca Nehri Kıyısında Hıdırellez Coşkusu

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen Kakava ve Hıdırellez şenlikleri, Edirne'de yağmura rağmen çoşku ile kutlandı.

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen Kakava ve Hıdırellez şenlikleri, Edirne'de yağmura rağmen çoşku ile kutlandı. Romanlar sabah ezanından sonra Tunca Nehri kıyısına akın etti. Nehir suyu ile yüzlerini yıkayıp dilek tutan Romanlar, göbek atıp eğlendi. Üzerlerine gelinlik giyen genç kızlar kendilerine uygun bir eş diledi. Bazı kişiler de yazdıkları dilek kağıtlarını nehrin içine attı.

Kakava ve Hıdırellez şenlikleri kapsamında dün akşam Saraçlar Caddesi'nde 'Şugarçay Güzellik Yarışması' düzenlendi. 8 adayın katıldığı yarışmada adaylar sahneye çıkarak kendilerini tanıttı ve podyumda yürüdü. Jürinin yaptığı değerlendirmenin ardından Cansu Güneş birinci olurken, Sebahat Örs ikinci, Nazmiye Kanlıdere de üçüncü odu. Yarışmada Öznur Kuyumcu da 'Kakava Güzeli' seçildi. Dereceye giren yarışmacılar plaketle ödüllendirildi.

NEHİR SUYUYLA YÜZLERİNİ YIKAYIP DİLEK TUTTULAR

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi'ndeki Tunca Nehri kıyısı sabah ezanından sonra festival yerine döndü. Nehir kenarında toplanan çok sayıda Roman, davul- zurna eşliğinde göbek attı, baharın gelişini kutladı. Romanların eğlencesine AK Parti Edirne 2'nci sıra Milletvekili Adayı Tuna Bekleviç de katıldı. Bekleviç, Romanlarla dans etti ve kendisinden para isteyen gruba 100 lira bahşiş verdi.

Nehir kenarına üzerlerine giydikleri gelinliklerle gelen evlilik çağındaki kızlar göbek atanlara eşlik etti ve nehir suyunda yüzlerini yıkayıp kendilerine uygun bir eş diledi.

İstanbul'DAN YOĞUN KATILIM

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve dün başlayan etkinliğe, İstanbul'daki Hıdırellez Şenlikleri iptal olduğu için bu kentten çok sayıda kişi düzenlenen turlarla ve özel araçları ile geldi. Ayrıca sınır ülkeleri Bulgaristan ve Yunanistan ile Japonya'dan gelen turistler de şenliklere katıldı. Katılımcılar, yazdıkları dilek kağıtlarını nehre attı. Bazı kişiler, bereketin ve baharın gelişinin müjdecisi olan ağaçlardan yeşil dallar koparıp evlerinin kapılarına astı. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title