Haberler

Trabzon'da Asayiş

Trabzon'da yapılan uygulamalarda farklı suçlardan aranan 60 kişi yakalandı.

Trabzon'da yapılan uygulamalarda farklı suçlardan aranan 60 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanında yapılan çalışmalarda, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar neticesinde 11 kişi yakalandı, 3 kişinin gözaltı işlemleri devam etmekte olup, 2 kişi ise çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde ise 12 bin 221 şüpheli şahsın incelenmesi yapılarak, 579 yabancı uyruklu şahsın da denetim ve kontrolleri gerçekleştirildi.

Kontroller sırasında 5 ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait 99 mermi, 5 kurusıkı tabanca, 3 av tüfeği, 302,38 gram esrar, 2 hint keneviri, 2,60 gram hint kenevir tohumu, 6 bin 560 lira uyuşturucu ticaretinden ele geçirilmiş para, 4 litre kaçak içki, 150 kaçak sigara, 200 lira sahte para, 2 delici kesici alet ele geçirildi.

Yabancı uyruklu 2 kişiye de fuhuş ve diğer suçlardan sınır dışı işlemi başlatılarak, değişik suçlardan arama kaydı olan 60 kişi yakalandı.

Çalışmalar sonucunda kayıp olduğu bildirilen 3 kişi bulunarak, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunundan başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden 76 kişiye işlem yapıldı, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet, uyuşturucu, mala zara verme, hırsızlık, tehdit suçları başta olmak üzere toplam 33 olay aydınlatıldı ve 55 şüpheli yakalandı.

Öte yandan merkez ve ilçelerinde okul çevrelerinde bulunan 7 park ve bahçelerin ise denetimi sağlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title