Haberler

Toprak Tapularını Alamayan Köylüler Valilikten Yardım İstedi

Aksaray’da toprak reformu kapsamında topraklarının tapularını alamayan köylüler, Aksaray Valiliği’ne gelerek yardım istedi.

Aksaray'da toprak reformu kapsamında topraklarının tapularını alamayan köylüler, Aksaray Valiliği'ne gelerek yardım istedi.

Aksaray'ın merkeze bağlı Sultanhanı beldesinde yaşayan çiftçiler, toprak reformu kapsamında kendilerine verilen toprakların tapularını alamadıkları gerekçesi ile Aksaray Valiliği'ne geldi. Yaklaşık 100 kişiden oluşan çiftçiler tapularını istedikleri sırada valilik önünde polis engeli ile karşılaştı. Çiftçilerden 5 kişi Vali Şeref Ataklı ile görüşmek üzere makama alındı. Topraklarının tapularını alamadıklarını, toprakların hepsinin ağaların elinde olduğunu ve yıllardır bu topraklarda kira karşılığı toprak işlediklerini belirten çiftçi Murat Ağır (45), "Toprak ağanın elinde. Ağadan alıp da bu halka vermiyorlar. Reformla bu topraklar bize verildi. Parsel numaralarımız elimizde. Biz parayla toprağımızı alacağız. Tapumuzu istiyoruz. Reformu da hep ağalar satın alıyor bize toprak yok. Biz 12 yıldır bu toprakları kiralık olarak kullanıyoruz. 2 yıldır da almak istediğimiz topraklarımızı bize vermiyorlar. Bir ay sonra, haftaya diyerek sürekli erteliyorlar. Toprağımızı işliyorlar, bize vermiyorlar. Reformun bize verdiği toprağımızı alamıyoruz" dedi.

Çiftçi Ömer Saman (47) ise, Sultanhanı'ndan geldiklerini belirterek, "Hazine toprakları dağıtıma girdiği için bize toprağımızın parsel numaraları verildi. Ama toprağımızın tapuları verilmediği için toprağımıza giremiyoruz. Toprağımızı ekemiyoruz, mağduruz. Tarım müdürlüğüne gidiyoruz, yarın, bugün diyerek bizi avutuyorlar. Bu mağduriyetimizi vali beye bildirmek için buraya geldik. Valilikten ilk önce görüşme alamadık. Biz de toplanıp buraya gelmek zorunda kaldık. Şimdi muhtarlarımız girdi makama. Biz mağduruz ve hakkımızı arıyoruz. 275 kişiyiz" şeklinde konuştu.

"SORUN YOK, TAPULARINI DAĞITACAĞIZ"

Görüşmenin ardından konuyla ilgili bilgiler veren Vali Şeref Ataklı, "Bir sorun yoktu zaten. Halloldu. Sultanhanı'ndaki çiftçilerimizin tapu dağıtımı ile ilgili bir çalışmamız vardı. Çalışmalarımız sürüyor. Sanırım vatandaşlarımız biraz aceleci davrandılar. Bugün itibari ile halloldu, tapularını dağıtacağız" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aksaray Valiliği Şeref Ataklı Sultanhanı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title