Haberler

TİKA Başkanı Serkan Kayalar, AA'nın Yılın Kareleri oylamasına katıldı

Güncelleme:

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serkan Kayalar, Anadolu Ajansı'nın (AA) 'Yılın Kareleri' oylamasına katıldı. Kayalar, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek farklı kategorilerdeki fotoğrafları oyladı. Kayalar, Gazze ve deprem konulu fotoğraflara ayrı bir önem verdiğini belirtti ve AA'nın habercilik anlamında önemli bir fonksiyona sahip olduğunu vurguladı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serkan Kayalar, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı.

Kayalar, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içi ve dışında 2023 boyunca çektiği fotoğrafları inceleyerek "Haber", "Çevre ve Yaşam", "Spor", " Gazze : Kanıt" ve " Deprem : Umut" kategorilerindeki fotoğrafları oyladı.

Bu yıla özel eklenen "Deprem: Umut" kategorisinde Murat Şengül imzasını taşıyan "Hoş geldin" karesini seçen Kayalar, " Gazze : Kanıt" kategorisindeki fotoğraf karelerinin Gazze'deki yıkımı net gösterdiğini belirterek Mustafa Hassona'nın "Toz duman" başlıklı fotoğrafına oy verdi.

Kayalar, "Çevre-Yaşam" kategorisinde Mostafa Alkharouf'un "İlk Kıblede Namaz", "Haber" kategorisinde Murat Kula'nın "Filistin'e destek", "Spor" kategorisinde ise Dursun Aydemir'in A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalindeki sevincini anlatan "Dünyanın sultanları" karelerini oyladı.

Anadolu Ajansının yılın kareleri oylamasının artık geleneksel hale geldiğini dile getiren Kayalar, AA'nın farklı kategorilerde birbirinden iyi fotoğraflarını, hikayeleriyle beraber oyladığını kaydetti. Kayalar, "Yılın Kareleri" oylamasının her sene daha iyi fotoğraflarla iddiasını artırarak devam ettiğini söyledi.

Kayalar, bu yıl eklenen "Deprem: Umut" ve " Gazze : Kanıt" kategorilerinin çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansının habercilik anlamında çok önemli bir fonksiyona sahip olduğunu belirten Kayalar, "Haberciliğin en önemli unsurlarından birisi de tanıklıklar anlamında fotoğraf. Bu manada da fotoğraflar gerçekten çok değerli ve ana tanıklık eden, o haberin etkisini kuvvetlendiren bir unsur ve Anadolu Ajansımızın da gerçekten sahadaki muhabirleri, foto muhabirleri hem sanatsal yönüyle çok ciddi, güzel fotoğraflar çekiyorlar. Hem de manası açısından da haberin içeriğiyle çok örtüşen fotoğraflara imza atıyorlar." dedi.

Kayalar, Gazze ve zor coğrafyalarda canları da pahasına haber yapan AA muhabirlerini takdir etti.

Anadolu Ajansının dünyayla en çarpıcı ve önemli fotoğrafları paylaştığını vurgulayan Kayalar, gelecek yıl da bu oylamaya katılmayı umduğunu ve her geçen sene fotoğraf kareleri arasında seçim yapmanın daha da zorlaştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Serkan Kayalar Anadolu Ajansı Deprem Gazze Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title