Haberler

THY, Yabancı Hava Aracı Emniyet Denetimlerini başarıyla tamamladı

Güncelleme:

Misafirlerinin seyahat sağlığı ve güvenliğini en öncelikli konu olarak gören Türk Hava Yolları (THY), Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı'nın (EASA) uyguladığı Yabancı Hava Aracı Emniyet Denetimleri (SAFA) programında 2021 yılını başarıyla tamamladı.

Misafirlerinin seyahat sağlığı ve güvenliğini en öncelikli konu olarak gören Türk Hava Yolları (THY), Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı'nın (EASA) uyguladığı Yabancı Hava Aracı Emniyet Denetimleri (SAFA) programında 2021 yılını başarıyla tamamladı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Avrupa'daki 57 meydanda 38 sivil havacılık otoritesi tarafından 74 denetim geçiren bayrak taşıyıcı, sıfıra yakın (0.054 bulgusuzluk) bir oranla Avrupa'nın en başarılı hava yolu şirketleri arasında yer aldı.

Bu oran uçuş emniyeti üzerinde sürekli geliştirmeler yapan THY'nin bugüne kadar ortaya koyduğu en başarılı performans oldu.

Türkiye'nin de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü öncülüğünde tam üye statüsünde olduğu, Avrupa Birliği ülkelerinde yabancı hava yolu şirketlerinin denetlendiği program, uçuş emniyetinin sürdürülebilirliğini ve ölçülerek izlenebilmesini amaçlıyor.

Uçakların kalkış öncesi ve uçuş sonrasında ulusal ve uluslararası mevzuatlar referans alınarak 500'e yakın gereklilik maddesiyle geniş kapsamlı denetlendiği programda THY, EASA ortalamasından da (0.44 bulgusuzluk oranı) çok daha üstün bir sonuç elde etti.

"Güvenilir hava yolu kimliğimizi bir kez daha kanıtladık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Genel Müdürü Bilal Ekşi 2021'deki başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ekşi, SAFA denetiminden başarıyla geçtiklerini belirterek, dünyanın 128 ülkesinden her gün yüz binlerce kişinin sevdikleriyle buluşmak için çıktıkları yolculukta THY'ye güvendiğini söyledi.

THY olarak seyahatin her aşamasını kusursuz şekilde planlayarak bu güvenin karşılığını misafirlere sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Ekşi, "Bu çabanın bir sonucu olarak SAFA programı 2021 yılı denetimlerini Avrupa ortalamasının çok üzerinde bir başarıyla tamamladık ve güvenilir hava yolu kimliğimizi bir kez daha kanıtladık. Misafirlerimizin seyahat konforu ve uçuş emniyetini her gün bir üst seviyeye taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Havacılık dünyası için güvenilir bir emniyet parametresi olan SAFA programında, bulgusuzluk oranını düşürerek mükemmellik seviyesine ulaşan THY, uçuş emniyet standartlarını iyileştirmek adına yatırımlar yapmaya, misafirlerinin seyahat konforunu artırmaya ve uçuş güvenliği için tüm gereklilikleri yerine getirmeye devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Türk Hava Yolları Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title