Haberler

Testereli Kuzen Katiline Müebbet

Antalya'da fidye için kaçırdığı dayısı Yusuf Ziya Çelikcan'ın oğlu 11 yaşındaki Ural Giray Çelikcan'ı öldürüp, elektrikli testereyle parçalara ayırdıktan sonra sobada yakmaya çalışırken yakalanan B. A. H. , ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya'da 23 Aralık 2008 tarihinde, okul servisinden indikten sonra kaybolan ve iki gün sonra halasının oğlu B. A. H.'nin, Duacı Köyü'nde kiraladığı evde parçalanmış cesedi bulunan Ural Giray Çelikcan'ın kurban gittiği cinayet davası bugün sonuçlandı. Savcılığın, 'nitelikli insan öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis ile 'nitelikli yağmaya teşebbüs' ve 'özgürlüğü kısıtlama' suçlarından da 30 yıla kadar da ayrıca hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep ettiği sanık B. A. H. , bugün tekrar hakim karşısına çıktı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuklu sanık B. A. H. , oğlu öldürülen Yusuf Ziya Çelikcan ve eşi Sedef Çelikcan katıldı.

Tüm yargılama boyunca konuşmayan ve ifade vermeyen B. A. H. , karar duruşmasında da hiçbir şey söylemedi. B. A. H. 'nitelikli insan öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis, 'nitelikli yağmaya teşebbüs' suçundan 2 yıl ve 'özgürlüğü kısıtlama' suçundan da 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Öldürülen Ural Giray Çelikcan'ın annesi ve babası kararı alkışlarken, B. A. H. ise bir an önce salondan çıkmak için hamle yaptı.

"OĞLUMUN RUHU HUZURA KAVUŞACAK"

Duruşma çıkışında gazetecilerin fotoğraf çekmelerini isteyen anne Sedef Çelikcan, "Sabırla bekledik. Bu gün adalet yerini buldu. Katile verilen bu ceza elbette ki çocuğumuzu bize geri getirmeyecek. Ama acımız biraz olsun hafifleyecek. Oğlumun ruhunun bugün birazcık huzura kavuşacağına inanıyorum" dedi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Küçük yaşta babasını kaybeden ve Antalya'da 5 yıldızlı bir otelde kuyumcu ve çeşitli aktivite dükkanı işleten öz dayısı Yusuf Ziya Çelikcan tarafından büyütülen B. A. H. , olaydan 25 gün önce Döşemealtı'na bağlı Duacı Köyü'nde bir ev kiraladı.

23 Aralık 2008 günü dayısının oturduğu eve giden B. A. H. , okuldan dönen yeğeni Ural Giray Çelikcan'ı kaçırıp, bu eve getirdi. Dayısını cep telefonu ile arayan B. A. H. , kim olduklarını bilmediği insanlar tarafından kaçırıldıklarını ve 400 bin lira fidye istediklerini söyledi. Kısa süre içinde Duacı Köyü'ndeki evi belirleyip baskın düzenleyen polis, B. A. H.'yi, öldürdüğü Çelikcan'ın vücudunu elektrikli testereyle parçalara ayırdıktan sonra sobada yakmaya çalışırken yakaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title