Haberler

Tek Damla Şehit Kanını 550 Vekilliğe Değişmem

Başbakan Tayyip Erdoğan, Partisinin Yeni Genel Merkez Binasının Açılış Töreninde "Bir Tek Şehidimizin Bir Damla Kanını 550 Milletvekilliğine Değişmeyecek Kadar Bu Ülkeye, Bu Vatana Aşkla Bağlı Bir Siyasi Kadroyuz" Dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin yeni genel merkez binasının açılış töreninde "Bir tek şehidimizin bir damla kanını 550 milletvekilliğine değişmeyecek kadar bu ülkeye, bu vatana aşkla bağlı bir siyasi kadroyuz" dedi.

Konuşmasını teröre ayıran Erdoğan şunları söyledi:

YAZIK ÇOK YAZIK

Evet, birilerinin duyması için bir kez daha tekrar ediyorum, bir tek damla şehit kanını 550 milletvekilliğine değişmeyiz. Şahadet gibi ulvi bir mertebeyi bu ülkede yeni bir ayrışma vesilesi kılmak isteyenlere sadece yazık demekten başka söyleyecek söz bulamıyorum.

KÖTÜLÜK PLANI

Şehit cenazelerini kendi siyasi sembollerini sergileyecekleri birer kampanya unsuru haline getirmek isteyenler bilerek ya da bilmeyerek bu ülkeye, vatana, bayrağa büyük bir kötülük planının parçası haline geliyorlar. Cami avlularını siyaset ve slogan meydana haline getirmek, şehit cenazelerini siyasi istismar malzemesi haline getirmek milli ve manevi değerlerimize tek kelimeyle kötülük yapmaktır.

KADER BİRLİĞİ MEKANI

Siyaset, muhalefet yapmanın yeri seçim meydanlarıdır. Cenaze törenleri birlik, beraberlik ve dayanışma yerleridir. Oralar bizim kader birliği yapabileceğimiz mekanlardır. Terörle mücadele konusunda yapılması gereken ne varsa bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla ve azimle yapılacaktır. Ancak şunu bilmemiz gerekir ki, terörle mücadelenin bedelini de madden ve manen ödemek durumundayız.

SADAKATTEN KUŞKUM YOK

Bizim hiçbir vatandaşımızın samimiyetinden, sadakatinden şüphemiz yok. Çünkü biliyoruz ki bugün Türkiye’nin ihtiyacı, özlemi ayrılık, hizip, zümre, kavim ve kabile, sınıf ve bölge, mezhep ve meşrep siyaseti değildir. Türkiye’nin özlemi birlik siyasetidir. Milleti bir bütün olarak kucaklama siyasetidir.

GEREKSİZ TARTIŞMALAR

Bizim mutabakatımız milletimizledir. Gereksiz, anlamsız tartışmalara asla girmeyeceğiz, hiç buna gerek yok. Milletimiz olup biten her şeyi görmüştür ve kanaatimce kararını da vermiştir. Kimin milletin kalbini incittiği, kimin demokrasi dışı bir tutum içine girdiği bütün berraklığıyla görülmüştür. Biz milletimizin yüreğine dokunacak en ufak bir yanlış adımdan sakınmak için azami özeni göstereceğiz.

İSTİKAMETİMİZ DEĞİŞMEZ

Hiçbir kışkırtma, tartışma bu istikametten bizi geri çevirmeyecektir. Siyaset dışı hiçbir eğilim, dezenformasyon çalışması gözümüzü milletten ayırmaya yetmeyecektir. İzolasyon, tecrit edilmiş bir Türkiye isteyenler tezlerini, iddiaları kendi marjinal zümrelerine anlatabilirler, hatta alkış da alabilirler ama bu millete, dünyaya anlatamazlar. Eski günlere dönüş özlemi duyanların hayalleri beyhudedir. Daha ilerilere gideceğiz. Milletsiz bir milliyetçilik, halksız bir halkçılık, toplumsuz bir toplumculuk olmaz.

Türk-Osmanlı mimarisi izleri

ERDOĞAN’ın çalışma masasının arkasında kalpaklı bir Atatürk fotoğrafı yer alıyor. Erdoğan’ın çalışma ofisinin bulunduğu bu katta AKP’nin gösterişli MKYK ve MYK salonları da bulunuyor. Mimar Songül Var, ofisin Türk-Osmanlı mimarisinin izlerini taşıdığını söyledi. Var, "Birkaç algısal yoğunluk ve süs dışında birbirlerine iyi adapte edilmiş unsurlardan oluşan sakin bir yerleşim görüntüsünde. Biraz daha heyecan katılabilirdi. Minderlerde, duvarda kullanılan mavi rengin Türk-Osmanlı mimarisinde önemli yeri vardır" dedi.

Lale Devri esintisi

AKP’nin ’ultra lüks’ yeni genel merkez binasında Başbakan Erdoğan için hazırlanan makam odası da görkemiyle ilgi odağı oldu. Söğütözü’ndeki Erdoğan’ın 14 katlı binanın 9. katında yer alan ve özel bir asansörle çıkılan ofisinin mimari düzenlenmesinde, Lale Devri’nin ünlü minyatürcülerinden Levni ile ressam Osman Hamdi’nin eserlerinden esinlenildi. Erdoğan’ın odasında mor koltuklar ve altın kaplama görünümü verilen sarı yaldızlı mobilyalar ile sarı metalden avize ve abajurlar göze çarpıyor. Görenlerin ’Sultan makamı’ diye nitelediği çalışma ofisinde mor ve lapis renkleri kullanıldı. Mekandaki simetri olgusu, otantik geometrik öğeler kullanılarak oluşturuldu. Doğal malzeme olan taşın beyaz tonları sürekli aydınlık mesajını veriyor.

Türk mimarisi, Rönesans cephe anlayışı ve Selçuklu desenleri kullanılarak modernlik ve geleneksellik bir arada mesajı verilen binanın 10. kattaki terasta büyük bir bahçe yer alıyor. Binanın girişinde ve kapılarda içiçe geçmiş iki kareden oluşan 8 cennet kapısı figürü bulunuyor. AKP’deki yöneticilere ait çalışma ofislerinde sadece o yöneticinin kullanımına ait özel duş ve tuvaletler de bulunuyor.

Ya Allah bismillah

BAŞBAKAN Erdoğan, 36 milyon YTL’ye mal olan yeni genel merkez binasını bakanları ve genel başkan yardımcıları ile "Ya Allah bismillah" diyerek açtı. Erdoğan, açılışı yaptıktan sonra milletvekili adaylarının tanıtım törenine katıldı. Açılış kurdelesini Edibe Sözen ile birlikte kesen Erdoğan’ın konuşması ve adayların tanıtımları sinevizyonla gösterildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title