Haberler

Tampon Bölge Koltukları Satılmayacak

Turkcell Süper Ligi'nin Başlamasıyla Birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Aldığı Tedbirler de Devreye Girdi. Buna Göre, İki Takım Taraftarları Arasında Oluşturulacak Tampon Bölgelerin Biletleri Satılamayacak, Stat İçerisine Polisin Zırhlı Araçları Alınmayacak.

Turkcell Süper Ligi'nin başlamasıyla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü'nün aldığı tedbirler de devreye girdi. Buna göre, iki takım taraftarları arasında oluşturulacak tampon bölgelerin biletleri satılamayacak, stat içerisine polisin zırhlı araçları alınmayacak.

İçişleri Bakanlığı, Abant'da düzenlenen ''Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Platformu''nun ardından geçen ay bir genelge yayınladı.

Genelgede, futbol karşılaşmaları öncesi taraftarlar arasında oluşturulan ''tampon'' bölgelerin koltuklarının seyircilere satıldığı ifade edildi. Seyircilerin para karşılığı aldığı bu koltuklarda oturmak istedikleri bu nedenle seyircilerle güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandığı vurgulanılan genelgede, bu koltukların satılmaması istenildi.

Genelgede, hakeme herhangi bir saldırı bulunmaması durumunda çevik kuvvet personelinin hakemleri korumak amacıyla görevlendirilmemesi istendi. Saldırı riski söz konusu olduğunda ise çevik kuvvet personeli, korumayı saha kenarındaki çizgiden başlatacak.

Genelge doğrultusunda müsabaka güvenlik amirleri, karşılaşma öncesi düzenlenen eşgüdüm toplantılarına katılacak, karşılaşma öncesi gerekli tedbiri aldırtacak, alınan tedbirleri de hassasiyetle denetleyecekler.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tespitlerine göre geçen yıl futbol müsabakalarında çıkan olaylar nedeniyle 353 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Bunlardan 9'unun sporcu olduğu bildirildi. Geçen yıl karşılaşmalarda çıkan olaylarda 40 kişi ciddi olarak yaralanırken, bunlardan 5'inin hakem, 18'inin polis olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title