Haberler

Sözleşmeli 10 Bin 40 Öğretmenin Ataması Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 10 Bin 40 Sözleşmeli Öğretmenin Ataması Yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 10 bin 40 sözleşmeli öğretmenin ataması yapıldı.

Bakan Hüseyin Çelik, MEB Başöğretmen Salonunda düzenlenen törende, bugün yapılanla birlikte bu yıl için ataması planlanan 40 bin öğretmen sayısının aşılmış olacağını söyledi. Bu dönemde görev yapan öğretmenlerin üçünden birinin kendi hükümetleri döneminde atandığını anlatan Çelik, bunu çok önemsediğini belirtti.

Çelik, 2003 yılından bu yana kamunun kullanımına tahsis edilen kadroların asgari yüzde 50'sinin Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edildiğini belirterek, ''Başbakanımız, pek çok vesileyle bu mesele gündeme geldiği zaman, diğer bütün bakanlıklar bir yana Milli Eğitim Bakanlığı bir tarafa ifadesini kullanmıştır'' diye konuştu.

Bakan Çelik, 2008 yılı içerisinde ihtiyaç olan branşlarda öğretmen atamalarına devam edeceklerini bildirdi. Öğretmen ataması konusunda yaptıkları yenilikleri anlatan Çelik, ilk defa nokta tayinin kendi dönemlerinde başladığını söyledi.

Çelik, bugünlerde basında ''müzik öğretmenleriyle ilgili bazı haberlerin yer aldığını'' belirterek, şunları kaydetti:

''Bu haberlerin gerçekle uzaktan, yakından ilgisi yoktur. Bugün sistemde 6 bin küsur müzik öğretmeni çalışmaktadır. Bunun 2 bin 140'ı bizim hükümetimiz döneminde atanmıştır. Peki, daha önce çok fazla müzik öğretmeni vardı da biz onları işten mi attık ya da onları istifa etmeye mi zorladık? Birileri bir şey söylediği zaman, söyleyeceği zaman 3 kere düşünüp bir kere söylemesi lazım.Bu konuda da yayın yapan basın organları bize müracaat ederlerse, biz onlara en doğru haberi veririz."

Atama sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığının ''http//personel.meb.gov.tr'' adresinden duyurulacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title