Haberler

Sosyal Güvenlik Haftası

Amasya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla yapılan çalışmaları ve Sosyal Güvenlik alanında yapılan hizmetleri kamuoyuyla paylaştı.

Amasya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla yapılan çalışmaları ve Sosyal Güvenlik alanında yapılan hizmetleri kamuoyuyla paylaştı.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Şenel, özel bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, her yıl 16 Mayıs'ı içine alan haftanın Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlandığını söyledi.

2016 yılı TUİK verilerine göre, kamu hizmetlerinden memnuniyet oranında en yüksek artışın 9.2 puan ile Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinde gerçekleştiğini vurgulayan Şenel, "En yüksek memnuniyet oranı 2016 yılında yüzde 78.4 ile ulaştırma hizmetlerinde gerçekleşirken bunu sırasıyla; yüzde 75.7 ile asayiş, yüzde 75.4 ile sağlık, yüzde 67.9 ile Sosyal Güvenlik Kurumu, yüzde 65.1 ile eğitim ve yüzde 57.9 ile adli hizmetlerden memnuniyet takip etti." diye konuştu.

Sigortalıların ihtiyaçlarına yerinde hizmet veren, kolay erişilebilir bir sosyal güvenlik amacıyla, yurdun dört bir yanında sosyal güvenlik merkezleri açıldığını ve açılmaya da devam edildiğini anlatan Şenel, şöyle konuştu:

"Amasya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamında bu 4 aylık süreçte 450 ev, bin 500 iş yeri ziyareti olmak üzere yaklaşık 2 bin ziyaret gerçekleştirip esnaflarımızın, işverenlerimizin, şehit yakınlarımızın, gazilerimizin, engellilerimizin, tibbi cihaz kullanan hastalarımızın, asgari ücretle çalışan sigortalılarımızın, eski ve yeni emeklilerimizin, vefat eden emeklimizin geride kalan ailesinin yanında olduğumuzu hissettirdik sorun ve isteklerini dinledik."

Toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Şenel, "OSB Yönetimleri, SMMM Odası, Esnaf Odaları ve Ticaret ve Sanayi Odalarıyla işbirliği içerisinde beraberce gerçekleştirdiğimiz toplantılarda esnaflarımız, iş adamlarımız ve sanayicilerimizle buluşarak ilave istihdam teşvikini anlattık ve iş yerlerini gezerek bire bir teşvikleri anlattık. İstihdam seferberliğimize desteklerini istedik. Şu ana kadar 2 bin 815 ilave istihdam sağladık ve yıl sonuna kadar ilimizde 7 bin ilave istihdam sağlamayı hedeflemekteyiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Amasya Politika Güncel Haberler

title