Haberler

Son dakika haberi: TOKAT Ücretli resim öğretmeni, pandemide yöresel ürünler yapıp, dükkan açtı

Güncelleme:

Son dakika haberlerine göre Ücretli resim öğretmeni, pandemide yöresel ürünler yapıp, dükkan açtıTOKAT'ın Zile ilçesindeki Halk Eğitim Müdürlüğü'nde, ücretli resim öğretmeni olarak çalışan 2 çocuk annesi Hatun Sülkü (38), koronavirüs sürecinde eğitime ara verilince yöresel ürünler yaparak, ticarete atıldı.

Ücretli resim öğretmeni, pandemide yöresel ürünler yapıp, dükkan açtı

TOKAT'ın Zile ilçesindeki Halk Eğitim Müdürlüğü'nde, ücretli resim öğretmeni olarak çalışan 2 çocuk annesi Hatun Sülkü (38), koronavirüs sürecinde eğitime ara verilince yöresel ürünler yaparak, ticarete atıldı. İlgi görünce işini büyütüp, dükkan açan Sülkü, internet üzerinden de satışa başladı. Mesleki çalışmalarını da bırakmayan Sülkü, yaptığı yağlı boya tabloları ve takıları da dükkanında satıyor.

Zile Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ücretli resim öğretmenliği yapan Hatun Sülkü, 1 yıl önce başlayan koronavirüs pandemisi nedeniyle eğitime ara verilince farklı işler yapmaya karar verdi. Bir süre ne yapacağını düşünen Sülkü, daha sonra yöresel gıda ürünleri hazırlamaya başladı. Evinde ilk olarak salça üretimi denemesi yapan Sülkü, çevreden talep olunca farklı ürünlere de yöneldi. Yoğun ilgi üzerine dükkan açarak, hem ilçeye hem de internet üzerinden Türkiye'nin her yerine ürün göndermeye başlayan Sülkü, mesleğinden de uzaklaşmadı. Sülkü, boş zamanlarında yaptığı yağlı boya tabloları ve takıları da dükkanında satışa sundu.

'PANDEMİDE DOĞAL ÜRÜNLERE TALEP ARTTI'

Pandemiden önce ücretli resim öğretmeni olarak görev yaptığı söyleyen Hatun Sülkü, "Evde köy ürünleri yapmaya başladım. Organik kuşburnu, salça ve köy ekmeğini kendim yapıyorum. Peynir, yaprak, çökelek, yumurtayı da köylerden temin ediyoruz. Pandemiden dolayı işsiz kalınca evde yapmaya başladığım organik ürünleri açtığım markette satıyorum. Yoğun talep aldığım için internet üzerinden Türkiye'nin her tarafına satmaya başladım. Boş zamanlarımda resim çizmeye devam ediyorum. Kendi marketimde onları satıyorum. Pandemi döneminde doğal ürünlere talep arttı" dedi

İlk olarak domates salçası yaparak işe başladığı dile getiren Sülkü, "Baktım, zevkli sonra ikinciyi yaptım daha sonra diğer ürünleri yapmaya başladım. Ev, ürünlerle doldu. Bu ürünleri satmaya başladım. Talep oluşunca kadın girişimci olarak kendi iş yerimi açtım. Şimdi hem yapıyorum hem satıyorum" diye konuştu.

Hatun Sülkü'nün müşterileri de ürünlerin kalitesinden memnun olduklarını, pandemide organik ürünlere kavuşmanın kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Zile Güncel Haberler Son Dakika

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları...
Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title