Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Cumhurbaşkanı Gül'e, Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, İsrail Cumhurbaşkanı Peres ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in de arasında bulunduğu 14 devlet başkanı taziye mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Soma'daki maden faciası nedeniyle arasında Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de bulunduğu 14 devlet başkanı taziye mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamed El-Sani, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulias mesaj göndererek Gül'e taziye dileklerini iletti.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins ve KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber de taziye için telefonla arayarak Cumhurbaşkanı Gül ile görüştü. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Gül Almanya Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title