Haberler

Siverek'te Şenlik Var

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen 'Bahar ve Kültür Şenlikleri' yoğun ilgi gördü.

Şanlıurfa'nın Siverek Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz gün başlayan 'Bahar ve Kültür Şenlikleri' kapsamında Siverekli şair ve yönetmen Mehmet Ragıp Karcı adına düzenlenen barış ve kardeşlik temalı şiir yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıl ünlü şair Cahit Zarifoğlu anısına düzenlenen, bu yıl ikincisi Siverekli şair ve yönetmen Mehmet Ragıp Karcı adına düzenlenen şiir yarışmasının ödül töreni Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde yapıldı.

Düzenlenen ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 18 Mart tarihinin Çanakkale Zaferinin yıldönümü olduğunu hatırlatarak, Çanakkale şehitlerine rahmet diledi.

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ifade eden Yılmaz, "Değerli dostlar ülkemiz çok önemli, zor günlerden geçiyor. Malumunuz Ortadoğu neredeyse ateş topuna dönmüş durumda. Tabi menfi anlamda en fazla etkilenen ülkelerin başında maalesef ülkemiz geliyor. Temennimiz ve umudumuz odur ki ülkemiz bir an önce bu sıkıntılı günleri atlatır ve o hak ettiği seviyeye en kısa zamanda gelir. Çünkü bizim birileri gibi gidecek başka bir ülkemiz yok. Bizim sığınabileceğimiz başka bir devletimiz yok. Bizleri kabul edecek millette yok. Hepimiz bunun çok iyi fakında olmalıyız. İşte şuan da Siverek'te de yaklaşık 10 bin civarında Suriyeli misafir kardeşimiz var. Bizler onları misafir ediyoruz, misafir etmekten de çok şükür rahatsız da değiliz" dedi.

'SİVEREK HER ALANDA GÖÇ VERDİ'

Belediye Başkanı Yılmaz, olaylar nedeniyle çok sayıda insanın göç ettiğini ve bunun büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Yılmaz, "Bana göre kaybettiklerimiz arasında en önemli olanı, biz insanlarımızı kaybettik, yetişmiş insanlarımızı yitirdik, beyin göçü verdik. O medeni, o şehirli, o kültürlü başka yerlere, büyük şehirlere göç etmek zorunda kaldılar. Yoksa Siverek dediğiniz şehir, biraz önce değindim kültürüyle, gelenek görenekleriyle, örfüyle kısacası çok farklı bir şehirdir. 1979'dan sonra fetret dönemini yaşadık ama inşallah bölgemizde yaşanan bu üzücü olayları bertaraf ettikten sonra Siverek'in de önü açık, bölgemizin de önü açık. İnanın ülkemizin önü açıktır ve inşallah o kapatmak isteyen o engel olmak isteyen o set vurmak isteyenler de hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaklardır. Siverek'in ulusal ve uluslararası üne sahip yetişmiş birçok insanı var. Örneğin Yılmaz Güney'den tutunuz da Şiwan Perver'lere kadar, Mehmet Uzun'lara kadar, Yılmaz Karakoyun'lulara kadar, Eyüp Cenap Gülpınar'lara kadar, Prof. Dr. Abdulkadir Karahan'lara kadar ve daha birçok yetişmiş insanımız olduğu gibi bugün de aramızda çok değerli bir misafirimiz var. Bizim en anlamda sahip çıkmamız gereken bir büyüğümüz. Kendisinden şahsen çok şey öğreneceğimi tahmin ettiğim değerli ağabeyimiz Mehmet Ragıp Karcı Bey aramızdalar. Ben Siverek halkı adına kendisine hoş geldiniz, şeref verdiniz diyorum" şeklinde konuştu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Adına şiir yarışması düzenlenen Mehmet Ragıp, Karcı Siverek Belediyesinin kendi adına barış ve kardeşlik temalı şiir yarışmasını düzenleyerek, güzel bir vefa örneğini gösterdiğine dikkat çekti. Karcı, Belediye Başkanı Yılmaz'a ve etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri katılımcılar tarafından verildi. Törenin sonunda İlçe Kaymakamı Dr. Vural Karagül ile Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Şair ve yönetmen Mehmet Ragıp Karcı'ya çeşitli armağanlar verdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Kültür Sanat Kültür Sanat Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

title