Haberler

'Sistem, ABD'deki Gelişmelerden Etkilenmez'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 'Türkiye'deki Sistem ABD veya Dünyanın Başka Yerlerindeki Gelişmelerden Etkilenecek Durumda Değil' Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ABD'deki tutsat (mortgage) sistemindeki sıkıntılardan kaynaklanan dalgalanmaları değerlendirirken, ''Türkiye'deki sistem ABD veya dünyanın başka yerlerindeki gelişmelerden etkilenecek durumda değil'' dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şener, ABD'deki tutsat (mortgage) sisteminde yaşanan sıkıntıların Türkiye'deki sistemde yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin bir soru üzerine, Türkiye'deki tutsat ile ilgili yapılan düzenlemelerin sağlıklı olduğunu, ikincil mevzuatın tamamlanmasıyla da daha mükemmel hale geleceğini söyledi.

Tutsat sisteminin çok uzun çalışmalar sonrasında tamamlandığını, AB ve ABD'deki sistemlerin incelendiğini anlatan Şener, buralarda hangi zaafların ortaya çıktığını, hangi avantajların yakalandığını inceleyerek düzenleme yaptıklarını vurguladı.

Piyasalardaki dalgalanmaların Türkiye'yi olumsuz etkilememesi için bir önlem alınıp alınmadığına yönelik bir soru üzerine de Şener, kurumların bir çalışma düzeni olduğunu, gelişmelerin dinamik bir şekilde takip edilerek gerekenlerin yapıldığını, bu yüzden ''yeni bir şey yapıyor musunuz?'' sorusuna ihtiyaç olmadığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title