Haberler

EYT'de en düşük maaş 5.500 TL olmayacak mı? SGK'dan iddialara yanıt geldi

Güncelleme:

EYT'lilerin yüzde 30'luk zamdan yararlanamayacağı ve en düşük maaşın 5.500 TL olarak uygulanmayacağı iddialarıyla ilgili SGK'dan açıklama geldi. EYT'lilerin aylık hesaplamalarında farklı bir hesap yapılmayacağını belirtilen açıklamada, "Hem TÜFE hem de refah payı dikkate alınarak aylıklar ödenecektir. 5 bin 500 TL'nin altında emekli aylığı ödendiğine yönelik haberler gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son dönemde Eyt'lilerin emekli maaşı ile ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama yaptı. Eyt'lilerin yüzde 30'luk zamdan yararlanamayacağı ve en düşük maaşın 5.500 TL olmayacağı yalanlandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2023 yılı öncesinden bağlanan aylıklar dahil olmak üzere 2023 yılı talepte bulunanların aylıkları da yüzde 30 oranında artırılmıştır. Aylık hesaplama sisteminde bir değişiklik yapılmamış, mevcut yasal düzenlemelerde yer alan kurallar çerçevesinde aylıklar hesaplanmaktadır.

"HEM TÜFE HEM DE REFAH PAYI DİKKATE ALINACAK"

Ayrıca, EYT kapsamındaki sigortalılar için farklı bir aylık hesabı yapılmayacak hem TÜFE hem de refah payı dikkate alınarak aylıklar ödenecektir.

"EN DÜŞÜK MAAŞ 5.500 TL OLACAK"

Yapılan son düzenleme ile en düşük aylık miktarı dosya bazında 5 bin 500 TL'ye yükseltilmiş olduğundan 5 bin 500 TL'nin altında emekli aylığı ödendiğine yönelik haberler gerçeği yansıtmamaktadır."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

EYT Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (13)

sanane banane:

Bu nedir Allah aşkına, 20,25 Sene çalış sonra Emekli ol. Böyle bir yönetim hiç bir Devlette yok. Bu resmen SGK nin çöküşü demektir. Ben Almanyada 40 Senedir çalışıyorum, hala 10 Senem var. Yeterki siz genç yaşta Emekli olun, yan gelin yatın Türkiye batsın.....

72
292
yanıtYanıtla
taha furkan gunduz:

TR GEL ÇALIŞ OZAMAN

yanıt229
yanıt36
ılgaz yaman:

Almanya da çalışıyorsun. Buradan daha refah düzeyine sahipsin. Hatta sen oradan aldığın para ile avrupa ülkesi pahalı olur diye turkiye ye gelip tatil de yaparsin ucuz olur memleketim dersin gelirsin buraya ben bilirim. Sonra da orası şöyle burası böyle diye aglarsin, madem burası çok kolay neden oradan emeklisin,

yanıt4
yanıt0
murtaza çınar:

çok basit tr ye gel sende yan gelip yatabilirsin türkiye büyük ülke sen boş yere tasalanma batmaz

yanıt17
yanıt0
murat taşkan :

5500 olacak diye idda ediyorlar.sgk sitesine girip hesaplama yapınca 5500 çıkmıyo işte kardeşim 4500 180 tl aylık maaş olarak çıkıyo körmmüyüz yaa yazılanı okuyamayacak kadar aptalmıyız?

134
37
yanıtYanıtla
recep kaya:

YA SEYYANEN ZAM ORDA YANSIMIYOR DİYOR İNSAN SANA DENGELİYORLARKİ İLERDE TABAN AYLIKLAR ÜZERİNDEN HERKESE ZAMLAR UYGULANSIN

yanıt8
yanıt23
Murat Erzine:

2022 de hesaplamda daha yüksek %30zam eklendiği zaman 2023 deartacağına dahada düşdü Eyt lilere förmül değişik yapılmiş Allah sonumuzu hayır edsin az kaldı

62
11
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

Sorun yok kral..Biz de ona göre oyumuzu verir gelen yeni iktidar duzeltir

yanıt62
yanıt8
Gülden Bayraktar:

Valla o kadar dogruyu yansıtıyorkı emeklı maası alan bırı olarak en dusuk maas 5,500 alamadım 5090 tl alabıldım en dusuk maas nerede hanı 5,500 tl goren varmı mılletın aklıyla oynamaktan baska bır sey yapmıyorsunuz #sgk yalan dolan konusmayın !!!

18
3
yanıtYanıtla
Bülent Demir:

Ülkeyi yediler bize para kalmadı düz mantık gider gelirden fazla olursa bu fark hadi köle halkım sen öde işte adalet yüce ALLAH ne diyor kuranda biz adaletsiz toplumları helak ederiz...! Durum bu.

6
5
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title