Haberler

Şehzade Mustafa Davasında Karar Çıktı

Güncelleme:

Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan ve Rüstem Paşa hakkında Şehzade Mustafa'yı öldürmekten açılan davada kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Bursa'da yaşayan Hasan Köz adlı vatandaşın 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinden etkilenerek, Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan ve Rüstem Paşa hakkında Şehzade Mustafa'yı öldürmekten ötürü yaptığı suç duyurusu ile ilgili kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Bursa Savcısı Abdulhamit Erdem, olayın 460 yıl önce meydana geldiğini, şüphelilerin çoktan hayatını kaybettiğini belirterek ve bu davanın zamanaşımına girdiğini kaydetti. Hasan Köz'ün karara itiraz etmesi bekleniyor.

SUÇLULARIN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Bursa Cumhuriyet Savcısı Abdulhamit Erdem, 18 Şubat tarihli kararında, Padişah Sultan Süleyman'ın 1553 yılında oğlu Şehzade Mustafa'yı boğdurduğu ve cinayetin azmettiricisi olduğu iddiası ve suçluların cezalandırılması istemiyle Hasan Köz tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlattı.

SAVCININ GEREKÇESİ

Savcı Erdem, "Olayın yaklaşık 460 yıl öncesinde meydana gelen bir olay olduğu, tüm suç isnat edilen kişilerin öldüğü, şüphelinin ölmesi ve zamanaşımı göz önüne alındığında, müsnet olay hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılamayacağı, iade-i itibar konusunun ise adli soruşturmaya konu olamayacağından kovuşturmaya yer olmadığı" gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

KARARA İTİRAZ EDECEK

Evrakta, Şehzade Mustafa maktül olarak geçerken, Padişah Sultan Süleyman, Rüstem Paşa ve Hürrem Sultan da şüpheliler arasında yer aldı. Padişah Sultan Süleyman'a yakın akrabayı öldürmek, diğer iki şüpheliye de cinayete iştirak suçlaması yöneltildi.

Cinayeti ihbar eden Hasan Köz adlı vatandaşın karara Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde itiraz etmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kanuni Sultan Süleyman Hürrem Sultan Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Olcay712u4me@gmx.de:

Aslinda bu adami mahkemeye vermak lagzim.Mahkemeleri gerksiz yere mesgul ettiginden.

45
2
yanıtYanıtla
semendermahmutdanac11@gmail.com:

mal yaa :D

31
4
yanıtYanıtla
Ak islamakp19@hotmail.fr:

Bir müslüman olarak bu saçma ve yalan dolu diziye bakmam, fakat bence bunu yapımcı tezgahlamıştır, eee Reyting hemde beleş reklam, bu yalanı nasıl satacaksın yalan üreterek :) EY MÜSLÜMANIM DİYEN KARDEŞİM BU DİZİYE BAKMA ALLAH NASİB ETMESİN. Biz TRT lere, Kanal24, Hilal Tv, Çağrı Tv, Kanal7, TGRT bize yeter

11
23
yanıtYanıtla
FRTftvardar@hotmail.com:

HERHALDE BU ADAMI ASKERE YOLLARKEN ALTIOKKA YAPTIKLARUINDA HAVADAYKEN YERE DÜŞME ESNASINDA HİÇ TUTUMAMIŞLAR KAFA ÜSTÜ YERE ÇAKILMIŞ BİRAZ HASAR GÖRMÜŞ

30
4
yanıtYanıtla
KAMAŞULLAHabdulaga@hotmail.com:

cehape nin lüzümsuz genel müdürü KE MALLLLLLLLLLLLL desteklemesin bu gerizekalıyııı ................. OLACAGINA BAKKKKKK SENNNNNNNNNN PUHAHAHAAHAHAHAHAHAAHAH

7
24
yanıtYanıtla
Misafir77muharrem77@hotmail.com:

Asıl bu adama laf eden ve Büyük resmi göremeyen ve anlamayan siz koyun sürüsünün vay haline. Azcık çeneniz yerine beyniniz çalışsa bir seyler olcakta..

8
21
yanıtYanıtla
VATANDAŞonurcan65@mail.ru:

mahkemeye başvuran CHP'liymiş )))))))))))))))))))

17
10
yanıtYanıtla
sorgudenizinozu06@gmail.com:

millet lüzumsuz işleri seviyor,lüzumsuz partileri sevdiği gibi !

20
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞvatan@das.com:

MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

10
1
yanıtYanıtla
ÇOŞKUNcityistanbul61@gmail.com:

bu davayı bile anlıyamacak kadar geri zekalısınız dava açan bilmiyormu sandınız bunun sonucunu...tarihinizi tanıtıyor osmanlı hayranlarına yatın kalkın ATATÜRK e dua edin ki laik bir devlet kurmuş kaç sadrazamın yanı o zaman ki başabakanların kellesi gitmiş hırsızlıkldan bir tarih kitaplarına bakın biraz

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title