Haberler

Şehit Polis Memuru Zekeriya Yurdakul İçin Tören Düzenlendi ( Geniş Haber )

Gaziosmanşa'da dün uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Zekeriya Yurdakul(30) için Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde resmi tören düzenlendi.

Gaziosmanşa'da dün uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Zekeriya Yurdakul(30) için Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde resmi tören düzenlendi. Törende konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ""Bu ülkede gözü olanlar var, bu ülkede bizi kıskananlar var. Birilerinin oyununa gelmemenin artık anlaşılması gerektiğini anlamamız gerekir" dedi.

Saat 11.00'da başlayan törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin polis yetkilileri, askeri erkan ve şehidin yakınları katıldı. Törene ayrıca şehit polis memuru Zekeriya Yurdakul'un eşi Günnur ve şehidin 6 aylık kızı Elif de katıldı. Polis tören mangası tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirilen şehidin cenazesi için saygı duruşunda bulunuldu.

MAYININ NEREDEN GELDİĞİNİ SORGULAMAK DURUMUNDAYIZ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, törende yaptığı konuşmada, Yurdakul'un dün kalleşçe bir saldırı sonucu şehit olduğunu hatırlatarak, "Türkiye'nin yeni yüzyıla büyüyen bir Türkiye olarak yeni yüzyıla normalleşen bir ülke olarak adımını atmış ve artık bu ülkede herşeyin dengeye otuduğu ve bu ülkede itiraza konu önemli bir hususun kalmadığı çok açık iken hala bu ülkede birilerinin eline silah alıp kurşun sıkmaya devam ediyor olmasını, iyi analiz etmek mecburiyetimiz var" dedi.

Bakan Şahin, şunları söyledi:

"Sadece halkın sevgisi ve güvenliği için hizmet eden güvenlik teşkilatı, jandarma ve askerlerin hala bir takım örgütler ve onların kandırılmış militanları tarafından hedef alınarak bir savaş mantığıyla hayatlar sona eriyorsa herkesin bir kez daha düşünmesi gerekiyor. Neden öğle saatinde çorbasını içerken bir polis memuruna biri bayan biri erkek, büyük ihtimalle bu ülkenin kimliğini taşıyan, yaşamak için bu ülkenin ekmeğini yiyen, bu ülkenin suyunu içen, havasını teneffüs eden iki kişi gelir ve kurşun sıkar? Beklenmedik bir yerde beklenmedik bir şekilde... Bu olayların basit şekilde haber yapılarak veya üzerinde yorumlar yapılarak geçiştiremeyiz. Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bir çavuş ve bir binbaşının mayınlara basarak hayatını kaybetmesi küçücük bir haberle savuşturulamaz. Sanki kırsala mantar toplamaya giden bir garip çobanın başına gelen bir hadise gibi geçiştiremeyiz. Mayının nereden, ne zaman geldiğini, kimin getirdiği kimlerin oralara kadar götürdüğünü sorgulamak durumundayız."

"BU ÜLKEDE GÖZÜ OLANLAR VAR"

Şahin, şöyle devam etti:

"Aynaları birbirimize tutma yerine, şu aynayı bir de dışarıya tutmak durumundayız. Bu ülke, bizim için öyle sıradan elde bulunan bir ülke değildir. Bu ülkede gözü olanlar var, bu ülkede bizi kıskananlar var. Birilerinin oyununa gelmemenin artık anlaşılması gerektiğini anlamamız gerekir. Birileri anlasa da anlamasa da, birileri başkaları adına yazsa da, çizse de, konuşsa da bu ülkede 75 milyon büyük milletimiz, neyin ne olduğunu gayet iyi bilmekte ve milletimizin gündemi bu olaylarla doğru bir şekilde kendisini korumaktadır. Şu anda Kars'tan Muğla'ya, Edirne'den Artvin'e kadar herkesin buradaki üzüntüye ortak. Arkadaşlarım Zekeriya Yurdakul'un akan kanının yerde kalmayacağını, inanç ve kararlılıkla ifade etmişlerdir. Ben o ifadeyi yeterli görüyorum, tekrar etmiyorum. Arkadaşlarım gereğini mutlaka yapacaklardır, yapmışlardır da. Her şehidin kanı, bize üzüntü verir. Bu ülkeyi, bize daha çok vatan yapar ve bu ülkeyi bize daha çok sevdirir. Ailenin acılarını paylaşıyoruz. Bütün güçlerimiz, bütün personelimiz, Hakkari'de nöbet tutan askerimiz, Edirne'de Kapıkule'de, Pazarkule'de pasaport kontrolü yapan polisimiz, denizde sahillerimizi bekleyen sahil güvenliğimiz, bütün arkadaşlarımız daha dikkatli ve yürekli bir şekilde, bu ülkenin güvenliğini temin etmek için çalışıyor ve çalışmaya devam edecekler."

Törende bir konuşma yapan Vali Mutlu da saldırıyı düzenleyenlerin adalet önünde en kısa sürede hesap vereceğini söyledi. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da şehidin kanını yerde kalmayacağını ve olayın faillerinin en kısa sürede yakalanacağını belirtti.

ŞEHİDİN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLMEK ÜZERE ANKARA'YA GÖTÜRÜLDÜ

Törende yapılan konuşmaların ardından şehit Polis Memuru Zekeriya Yurdakul için dua edildi. Şehit polisin cenazesinin kaldırılacağı sırada şehidin eşi Günnur Yurdakul da 5 aylık kızı Elif'i tabutun yanına götürerek eşi ile son kez vedalaştı. Ayakta güçlükle duran şehidin eşi Günnur Yurdakul'u şehidin mesai arkadaşları teselli etti. Tören mangasının omuzlarında son yolculuğuna uğurlanan şehit polis memuruna saygı duruşu ile veda edildi. Şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere Ankara'ya götürüldü. - İstanbul / Fatih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Hüseyin Avni Mutlu İdris Naim Şahin Vatan Caddesi Politika Güncel Haberler

title