Haberler

Şanlıurfa'da Çimento Kazanı Yüklü Tır Üst Geçitte Sıkıştı

Şanlıurfa'da, Çimento Kazanı Yüklü 3 Tır Sırrın Kavşağında Bulunan Üst Geçitte Sıkıştı. Trafiğin Aksamasına Neden Olan Sıkışıklık Tır'ların Lastiklerinin Havasının İndirilmesiyle Güçlükle Araçlar Kurtarıldı.

Şanlıurfa'da yaşanan olay, özel bir şirkette ait 3 adet TIR'ın taşıdığı çimento kazanlarının Şanlıurfa-Mardin Karayolu Sırrın Üstgeçitten geçmek istemesi sonucu meydana geldi. İddiaya göre, İskenderun'dan, İpek yolu üzerinden Irak'a götürülmek üzere bu sabah saatlerinde 06 TUK 32, 27 US 981 ile 27 UY 072 plakalı TIR'lara dev çimento kazanları yüklendi. Şanlıurfa'ya gelen TIR'lar, 4 metre 80 santimetre yüksekliğindeki üstgeçitte sıkıştı. Trafiğin aksamasına neden olan olaydan sonra TIR'ların lastiklerinin havasının boşaltılarak kurtarılması düşünüldü. Bir süre bundan sonuç alamayan TIR sürücülerinin yardımına trafik polisleri ve itfaiye ekipleri geldi. Görevliler üstgeçitte ölçüm yaparak 4 metre 80 santimetre olması gereken yerin reklam panosu yüzünden mesafenin kısa olması yüzünden TIR'ların sıkıştığını illeri sürdü. Yaklaşık 2 saatlik süren bir uğraşın ardından TIR'lar, köprüye küçük çapta zarar vererek geçebildi. Trafik polisleri, köprüye verdikleri zarar nedeniyle Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne bilgi verdi.

Ali LEYLAK - ŞANLIURFA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title