Haberler

Samsun: Anayasa Mahkemesi'nin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası'nın Bazı Maddelerini İptal Etmesi

Kesk'e Bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (Ses) Samsun Şube Başkanı Süleyman Bal, Anayasa Mahkemesi'nin Kamu Görevlileri Açısından Büyük Bir Hak Kaybına Neden Olacak Düzenlemeleri Kabul Etmediğini Söyledi.

KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Samsun Şube Başkanı Süleyman Bal, Anayasa Mahkemesi'nin kamu görevlileri açısından büyük bir hak kaybına neden olacak düzenlemeleri kabul etmediğini söyledi.

Bal, yaptığı açıklamada, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'ndaki bazı maddeler hakkında Anayasa Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı aldığını hatırlatarak, "Bu kararla norm ve standart birliğinin hakları asgari düzeyde olanlarla değil, ancak hakları daha iyi durumda olan kamu görevlilerinin seviyesinde olabileceği anlaşılmıştır. Anayasa Mahkemesi, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'ndaki bazı maddeler hakkında yürütmeyi durdurma kararı alarak kazanılmış hakları durdurmuştur. Mahkemenin bu kararı SKK ve Bağ-Kur'lular ile hiçbir sosyal güvencesi olmayanlar açısından emeklilik yaşı ve prim gün sayısı, emekli aylıklarının hesaplanması ve arttırılması prim ödemeyenlere sağlık hizmeti verilmemesi gibi birçok sakıncayı gidermemesi yönünden eleştiriye açıktır. Bu karar kamu görevlileri açısından hükümete ciddi bir uyarıdır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title