Haberler

SAKARYA Sakarya'da koronavirüs kurallarına uymayanları gönüllüler uyaracak

Güncelleme:

Sakarya'da koronavirüs kurallarına uymayanları gönüllüler uyaracakSAKARYA Valiliği koordinasyonunda 'Pandemi Görevlileri' ekibi kuruldu.

Sakarya'da koronavirüs kurallarına uymayanları gönüllüler uyaracak

SAKARYA Valiliği koordinasyonunda 'Pandemi Görevlileri' ekibi kuruldu. Görevliler kalabalık meydan, cadde ve sokaklarda vatandaşları kurallara uymaları konusunda yapıcı bir dille uyaracak.

Çok yüksek riskli iller arasında yer alan Sakarya'da vaka sayısındaki artışı düşürmek için gönüllülerden oluşan 'Pandemi Görevlileri' kuruldu. Sakarya Valiliği koordinesinde kurulan görevliler, salgınla mücadele kapsamında kalabalık meydan, cadde, sokaklarda gezerek vatandaşlara uyarılarda bulunacak. Bugün göreve başlayan Türk Kızılay Sakarya Şubesi gönüllülerinden oluşan Pandemi Görevlileri, Demokrasi Meydanı, Kent Park, Çark Caddesi, Uzun Çarşı, Gar Meydanı ve Orhan Cami ile Yeni Cami'de bulunan bulvar ve caddelerde vatandaşları bilgilendirmek, pandemi kuralları konularında uyarmak ve maskesi olmayanlara da maske dağıtmak için çalışmalarına başladı. Görevliler her gün farklı alanlarda çalışmalarını yürütecek.

Pandemi Görevlileri projesini Sakarya'da hayata geçirdiklerini belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, 'Bugün bu alanda eğitim alan ve sahaya inen gönüllü genç kardeşlerimiz, vatandaşlarımıza karşı son derece yapıcı, tatlı dille uyarılarda bulunmaktalar, maskesi olmayan kişilere maske hediye etmekteler. Bugün Kızılay gönüllülerimiz sahadaydı, bundan sonraki günlerde AFAD, Gençlik ve Spor Müdürlüğü gönüllüleri ve kamudan rehberlik edecek uzman kişiler de aynı şekilde sahaya inecekler. Ekiplerimiz salgınla mücadele konusunda hem rehberlik yapacaklar hem de güzel bir farkındalık oluşturacaklar. Kurallara uymayanları güzel bir üslupla uyaracak, bilgilendirme yapacak ve çok olumsuz bir durum gördüklerinde de kolluk birimlerimize ileteceklerö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Valiliği Kızılay Sakarya Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title