Haberler

Regaip Kandili

Regaip Kandili, Bursa, Beypazarı, Yalova, Nusaybin, Bilecik ve Malatya'da camilerde okunan Kur'an ı Kerim ve mevlidi şeriflerle idrak edildi.

Regaip Kandili, Bursa, Beypazarı, Yalova, Nusaybin, Bilecik ve Malatya'da, camilerde okunan Kur'an-ı Kerim ve mevlidi şeriflerle idrak edildi.

Bursa'da, vatandaşlar "Regaip Kandili, Kur'an-ı Kerim ve Mevlit" özel programı dolayısıyla akşam saatlerine doğru Ulu Cami'ye gelmeye başladı.

Cemaatle kılınan akşam namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Regaip Kandili'nin önem ve anlamı anlatıldı, gecenin dua ve ibadetle geçirilmesinin manevi değerine değinildi.

İlahi grubunun okuduğu ilahiler ve Mevlid-i Şerif camiyi dolduran vatandaşlar tarafından sükunetle dinlendi.

Program cemaatle kılınan yatsı namazının ardından sona ererken, cami çıkışında tatlı dağıtıldı.

-Beypazarı-

Regaip Kandili, Beypazarı ilçesinde farklı biçimde kutlanmaya devam ediyor.

Beypazarı Belediyesi, Regaip Kandili'nde ilçenin 3 bölgesinde havai fişek gösterisinde bulundu. Havai fişek gösterilerinin yapıldığı Hıdırlık Tepesi'ne Kaymakam Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ve çok sayıda vatandaş geldi.

Bu arada, bazı vatandaşlar, Regaip Kandili'nin havai fişeklerle kutlanmasına tepki gösterdi.

-Yalova-

Üç ayların başlamasını müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla Yalovalılar camileri doldurdu.

Merkez Cami'sinde düzenlenen kandil programına yoğun ilgi gösterildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlidi şerif ve duaların okunmasının ardından kılınan yatsı namazıyla sona erdi.

Aileleriyle kandili idrak eden vatandaşlar, günahlarının affı ve dileklerinin kabulü için dua etti. Cami çıkışında, vatandaşlara lokum, şeker ve kandil simidi ikram edildi.

-Nusaybin-

Mardin'in Nusaybin ilçesi Müftülüğü tarafından Regaip Kandili programı Molla Musa Cami'sinde düzenlendi.

Yatsı namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahilerin okunmasıyla devam etti.

Nusaybin Müftüsü İsmail Çiçek'in okuduğu duayla program sona erdi. Müftü Çiçek, yaptığı açıklamada, Regaip'in yöneliş anlamına geldiğini söyledi.

Çağımızda bütün insanların farklı yönelişleri olduğunu kaydeden Çiçek, "Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de 'yönelişiniz Allah'a olsun' buyuruyor. İnşallah başta biz olmak üzere bütün kardeşlerimizin yönelişi Allah'a olur. Bundan sonra ramazan ayına kadar bütün kandilleri birlikte idrak edeceğiz" dedi.

-Bilecik-

Bilecik'te Regaip Kandili dolayısıyla Orhan Gazi Camisi'nde düzenlenen programa yoğun ilgi gösterildi.

Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret ederek dua eden vatandaşlara lokum ve gül suyu ikram edildi. Cemaatle kılınan yatsı namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Regaip Kandili'nin önem ve anlamı anlatılarak gecenin dua ve ibadetle geçirilmesinin manevi değerine değinildi.

Kadınların ve çocukların da katılımıyla idrak edilen Regaip Kandili'nde tüm insanlık için dua edildi.

-Malatya-

Malatya'nın Darende ilçesindeki Somuncu Baba Külliyesi'nde, Regaip Kandili dolayısıyla vatandaşlara ekmek dağıtıldı.

Genel merkezi Darende'de bulunan ve çok sayıda ildeki temsilcilikleri aracılığıyla sağlık, eğitim ve sosyal alanlarda hizmet üreten Hulusi Efendi Vakfı, Bursa'daki tarihi fırınların aynısından Şeyh Hamid-i Veli Türbesi'nin yakınına yaptırdı. Somuncu Baba'nın fırınlarında pişirilen ekmeler, kandil dolayısıyla vatandaşlara dağıtıldı.

Hulusi Efendi Vakfı Genel Müdürü Resul Kesenceli, Somuncu Baba'nın geleneğini sürdürmek amacıyla bu uygulamanın yapıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Somuncu Baba Hazretleri nasıl ki 'Somunlar Müminler' diye ekmeklerini dağıtarak insanlara şifa kaynağı olduysa Darende'de de Somuncu Baba'nın evlatları, şifa kaynağı olarak mübarek gecelerde ve cuma günlerinde Somuncu Baba'nın ekmeklerini dağıtmaktadır. Bunlar insanlara birer ikram olarak verilmekte böylece gelenek tarihi misyon içerisinde yaşatılmaktadır."

Ekmeklerden alan Ayhan İşcen de Somuncu Baba'nın 650 yıllık geleneğini yaşatanlara teşekkür ederek, uygulamanın sürmesini istedi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kandil Dağı Beypazarı Nusaybin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title