Haberler

Ramazan, Yozgat'ta Top Atışlarıyla Karşılandı

Yozgat Belediyesi, ramazanın gelişini Nohutlu Tepesi'nden yapılan 3 pare top atışıyla duyurdu.

Yozgat Belediyesi, ramazanın gelişini Nohutlu Tepesi'nden yapılan 3 pare top atışıyla duyurdu.

Atışlarda, ilk fitili Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ateşledi. Top sesinin şehir merkezinin tamamında duyulması için Nohutlu Tepesi'nde bulunan sosyal tesislerden 3 kez ses bombası atışı yapıldı. Prova niteliğinde atılan ses bombalarının fitilini ateşleyen Belediye Başkanı Yusuf Başer, "Osmanlı döneminden bu tarafa uygulanan iftar saatini top atışıyla duyurma geleneğini yaşatıyoruz. Daha önceki dönemlerde bu uygulama gerçek top kullanılarak yapılırken, yaklaşık 15 yıldır Yozgat'ta iftar saati ses bombaları ile duyuruluyor. İtfaiye müdürlüğümüzde görevli uzman personel tarafından ramazan topunun ateşlenmesi iftar saatinde gerçekleştiriliyor" dedi.

Başkan Başer, ramazan geleneklerini yaşatmak adına çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. Başkan Başer, "Top sesiyle duyuracağımız ve saatinden sonra sohbet toplantıları yapılacak. Yozgatlılar sahura ise davul sesleriyle kalkacaklar. Ayrıca iftar saatlerinde her gün bin kişilik yemek dağıtımı gerçekleştirilecek. Belediye Aşevi tarafından yapılan yemek dağıtımı devam edecek" diye konuştu. - Yozgat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yozgat Belediyesi Yusuf Başer Nohutlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title