Haberler

Rahim Nakli Yapılan Derya Sert Hamilelik İçin Gün Sayıyor

Dünyada ilk kez kadavradan rahim nakli gerçekleştirilen Derya Sert, hamilelik için gün sayıyor.

Dünyada ilk kez kadavradan rahim nakli gerçekleştirilen Derya Sert, hamilelik için gün sayıyor.

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan, Derya Sert'e embriyo verildiğine ilişkin çıkan haberlerin önemi olmadığını belirterek, "Derya şu an hamile değil, evinde dinleniyor" dedi. Derya Sert'in hamileliğiyle ilgili 1,5 yıl planladıklarını ve bu sürenin yeni dolduğunu hatırlatan Prof.Dr. Ömer Özkan, "Her şeyin çok hazır olması gerekiyor. Biz gerekli açıklamaları zaten yaparız. Bu ekibin başındaki kişi bensem, benden alınan bilgileri iletmeye çalışın. Dışarıdan alınan bilgi, bizim muhtemelen kongrelerdeki sunumlarda görüş alışverişi şeklinde yaptığımızdır. Bir ay sonra planlıyoruz, iki ay sonra planlıyoruz. Bir embriyo, iki embriyo gibi şeyler ayrıntıdır" dedi.

EMBRİYO SAYISININ ÖNEMİ YOK

Embriyo sayısının bir veya iki olmasının çok önemli olmadığının altını çizen Prof.Dr.Özkan, şöyle konuştu: "Kanunlar bunları belirlemiş ama bu hastanın kanunlarla belirlenecek bir durumu yok. Çünkü öncesi yok. Biz sadece bakanlığa bir mi, iki mi, bununla ilgili görüş sunduk. Çünkü, mevzuatta normal tüp bebekle ilgili kısıtlayan şeyler vardı. Tüp bebek merkezindeki arkadaşların görüşleri, İstanbul'dan önemli merkezlerden aldığımız görüşleri Sağlık Bakanlığına ilettik. Onlar da sağolsun bir kurul düzenledi. Bize gerekli önerileri yaptılar. Biz onlara uymak zorundayız."

Prof.Dr. Ömer Özkan, zaten ya bir ya iki olacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Birle başlarsınız eğer olmazsa ikiye geçersiniz. Bunların kuralları belli. Mutlaka belli bir sırada gitmesi gerekiyor. Burada zaten elimizde yeterli embriyo var.

Dondurulmuş embriyo başarısız olursa taze sikluslara geçiliyor. O zaman işin boyutu biraz değişir. Ama gerekirse ona da geçeriz. Elimizde iki üç seanslık embriyo var, doğal yoldan istemiyoruz komplikasyonlara açık, zaten doğal yoldan olmayacak şekilde ayarlandı"

DERYA HAMİLE DEĞİL EVİNDE DİNLENİYOR

Derya Sert'in şu an hamile olmadığını ve evinde dinlendiğini söyleyen Prof.Dr.Ömer Özkan, sözlerine şöyle devam etti: "Yakın zamanda açıklama yapmaya başlarız. 1.5 yıldan itibaren açıklama yaparız demiştik. Ama beklentileri yüksek tutmamak lazım. Her siklusun başarı oranı yüzde 30-40, en yüksek 50. Birincide olmaz, ikincide olur, üçüncüde olur ama inşallah birincide olur. Her hastada olur gebelik ilerler, ilerlemez ama bizim elimizde yeterince embriyo var. Bunların hepsini kullanmak isteriz. Bunlarda

olumsuz bir şey olursa o zaman taze siklus dönemine geçer. Bunun da belli sayıları var. Eğer 1 yıl ya da 1,5 yılı geçerse 'olmuyor' deriz"

TERS GİDEN BİR ŞEY YOK

Şu an ters giden bir şey olmadığını belirten Prof.Dr.Özkan, şunları söyledi: "Halkın kafasını karıştırmaya gerek yok. Bir iki embriyonun hiç önemi yok bunun kuralları belli. O kurallara uymak zorundayız. Teknik detayları var işin. Sonuçta önemli olan bu işin sonunda o annenin kucağında sağlıklı bir bebeğin olmasıdır. Hamile kaldıktan sonraki program çok net. Her aşamasının senaryosu yapıldı. Sezaryen ya da normal doğum olup olmayacağı, kaçıncı ayda doğum olacağı çok belli. Program çok net. Karşılaşacağımız duruma göre yapacaklarımızın hepsinin senaryosu hazır." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Derya Sert Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 6 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kabine toplantısı ne zaman? Kabine Toplantısı saat kaçta başlayacak? ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ! MEB Öğretmen kadro ve branş dağılımı belli oldu mu, kaç bin atama yapılacak? Bahar dizisi Dora kim, gerçek adı ne? Yasemin Kay Allen kimdir, kaç yaşında? Mahmut Tanal kimdir? Halk Tv konuğu Mahmut Tanal kaç yaşında, nereli? Mahmut Tanal biyografisi! BAHAR 12. Bölüm yayınlanmayacak mı? Bahar yeni bölüm fragmanı neden yok? 11 yaşındaki öğrencisini istismar eden 24 yaşındaki kadın öğretmen kimdir? Olay nerede oldu? Bahar 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki! Kurban Bayramına kaç gün kaldı? 2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman, kaç gün? 6 Mayıs 2024 Pazartesi TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV Hıdırellez nedir, ne zaman kutlanır? Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır, hangi dualar okunur? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 6 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Kar yağışı Mayıs ayında olacak mı? Bu hafta kar yağacak mı? Meteoroloji'den 11 şehir için kar uyarısı! İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İstanbul baraj doluluk oranı nedir? Baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? A101 AKTÜEL KATALOĞU 7-9 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title