Haberler

Poyrazköy'den Beraat Eden Komutanlar Hulusi Akar'la Aynı Masada

Güncelleme:

Poyrazköy davasında beraat eden Deniz Yarbay Mustafa Turhan Ecevit ile Albay Ercan Kireçtepe Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'la aynı sofrada yemek yediler.

Poyrazköy davasında beraat eden Deniz Yarbay Mustafa Turhan Ecevit ile Albay Ercan Kireçtepe, komutan sofrasında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun yanında yemek yedi.

YARBAYLIKTAN ALBAYLIĞA TERFİ ETTİRİLDİ

Temmuz 2009 tarihinde Poyrazköy'de boş araziye gömülmüş olarak bulunan patlayıcılar ile ilgili bir çok asker, örgüt üyeliği ve yöneticiliği iddiasıyla tutuklanarak Hasdal Cezaevine gönderildi. Haklarında müebbet hapis istemiyle iddianameler hazırlandı. Ancak 2015 yılında bütün sanıklar beraat etti. Beraat sonrası da askerlerin birçoğu göreve döndü. Bu askerlerden ikisi ise Poyrazköy davası sanıklarından Deniz Yarbay Mustafa Turhan Ecevit ile Albay Ercan Kireçtepe oldu. Terör örgütü üyeliği iddiasıyla müebbet hapis istemiyle yargılanıp 7.5 ay tutuklu kalan ve beraat eden Deniz Yarbay Mustafa Turhan Ecevit terfi alıp SAT Komutanlığı'na atandı. Kireçtepe'de 4,5 yıllık tutukluluğun ardından yarbaylıktan albaylığa terfi ettirilerek görevine döndü. Dün de İstanbul'da çeşitli denetimlere katılan Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile asker sofrasında buluştu.


SAT KOMANDOLARIYLA YEMEK

İstanbul'daki birliklerde incelemelerde bulunan Orgeneral Akar, önceki gün Deniz eğitim ve Öğretim Komutanlığı'nı ve bağlı birimleri ziyaret etti. SAT komandolarıyla bir araya geldi. Yemekte Akar'ın yanına Poyrazköy davasında yaklaşık 4,5 yıl hapis yattıktan sonra beraat ederek görevine dönen Albay Ercan Kireçtepe oturdu. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun yanına da SAT Komutanlığı'na atananan Deniz Yarbay Mustafa Turhan Ecevit oturdu. İki subayı Genelkurmaybaşkanı ve Deniz Kuvvetleri Komutanının yanına alıp yemek yemesi dikkat çekerken fotoğraflara,"Şeref sofrasında buluştular" yorumları yapıldı. Albay Kireçtepe, yıllar önce gerçekleştirilen Kardak operasyonunun kahramanları arasında yer almıştı.

Kaynak: Vatan / Çağdaş Ulus

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hulusi Akar Poyrazköy İstanbul Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

kaan:

hükümet ergenekondu balyozdu derken tsk yı yıprattı sonrada kandırıldık dedi sanki bakkal yönetiyorlar borçlu kandırdı devleti kim kandırabilir? mamal okumayın hain ilan ettiniz sonra özür dilediniz kendine yediremeyip kafasına sıkan komutan ne olacak hakkını nasıl ödeyeceksiniz ? yazık yazık

13
5
yanıtYanıtla
YORUM SİZİN:

Peki bu gömülü bulunan cephanenin sorumlusu olan bu askerlere bu cephanenin neden gömülü olduğunu soran olmadı mı?

6
8
yanıtYanıtla
bunlar can değilmi:

bu vatandaşlar neden sur da yoklar, neden şırnakta yoklar neden hakkaride yoklar şehit olmak bunların hakkı değilmi. . tüm paşalar güneydoğua gitmeli şeşitlik mertebesi bunların hakkıdır

6
1
yanıtYanıtla
Şap:

Yeyin bakayım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title