Haberler

Poyrazköy Davası'nda Reddi Hakim Talebi

Yaklaşık 4 yıldır süren 8'i tutuklu 84 sanığın yargılandığı Poyrazköy Davası görülmeye devam edildi.

Yaklaşık 4 yıldır süren 8'i tutuklu 84 sanığın yargılandığı Poyrazköy Davası görülmeye devam edildi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Poyrazköy davasına aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 8 tutuklu sanık ve bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Duruşmada bazı sanıkların avukatı Kemal Yener Saraçoğlu reddi hakim talebinde bulundu.

ÜYE HAKİM'İN BAKANLIK YAZISI TARTIŞMA KONUSU OLDU

Üye hakim Mehmet Hamzaçebi için reddi hakim talebinde bulunan avukat Saraçoğlu, tutuklu sanıklar Ercan Kireçtepe, Erme Onat ve Eren Günay için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurduklarını belirtti. Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün AİHM başvuruna karşılık savunma yapmak için mahkemeden bilgi istediğini belirten avukat Saraçoğlu, "Üye hakim Mehmet Hamzaçebi, bakanlığa gönderdiği yazı da ihsası rey yaptı. Sayın üye hakim arama sırasında ele geçirilen tüm delillerin usule ve yasalara uygun olarak ele geçirildiğini ve Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen 5 nolu harddiskle ilgili askeri savcılığın verdiği raporu mahkemeye sunmamızı manipüle olarak belirtiyor. Bu yazıyı gördükten sonra sayın hakimin tarafsızlığını kaybettiği kanaati ben de oluşmuştur" dedi.

ÜYE HAKİM İÇİN REDDİ HAKİM TALEBİ

Üye hakimin hüküm verilmeden oyunu belli ettiğini ve objektifliği kaybettiğini söyleyen Saraçoğlu, "Bu durum CMK'ya AİHS ve Anayasanın 24. Maddesi'ne aykırıdır. Bu nedenle reddi hakim talebimizin kabul edilmesini istiyorum" dedi.

AVUKAT ÜLGEN, HEYETİN DAVADAN ÇEKİLMESİNİ İSTEDİ

Avukat Saraçoğlu'nun ardından söz alan avukat Celal Ülgen, böyle bir metnin bir yargıç tarafından yazılamayacağını belirterek, "Bizim verdiğimiz çaba nasıl manipüle olarak algılanır. Bu savunmaya nasıl bir saygısızlıktır. Bu heyetle daha fazla yargılamaya devam edemezsiniz heyet olarak bu davadan çekilmenizi talep ediyorum" dedi.

ILGAR: ASKERSENİZ DERDİNİZİ KİMSEYE ANLATAMAZSINIZ

Davada söz alan tutuklu sanık emekli Tuğamiral Fatih Ilgar, "Günümüzde yaşananlara bakıldığında eğer terör örgütü lideriyseniz sözleriniz gündemi değiştirir. Eğer örgüt üyesiyseniz mahkemeler sizi tanık olarak dinler. Eğer askerseniz, derdinizi kimseye anlatamadan demir parmaklıklar ardına gidersiniz" dedi.

MAHKEME 'TALEBİ' REDDETTİ

Reddi hakim talebine ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı Ahmet Nuri Saraç ise reddi hakim talebinin somut bir gerekçeye bağlı olmadığını belirterek talebin reddedilmesini istedi. Mahkeme talebi değerlendirmek üzere davaya 1 saat ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan, Bakanlığa yazılan yazının sanıkların durumu ile ilgili olmadığını belirtti. Sanıklarla ilgili görüş ve kanaat belirtilmediğini ifade eden mahkeme, "Adil yargılamayı etkileme çerçevesinde olmadığından, üye hakimin ihsas-i rey yapmadığı anlaşılmıştır. Bu nedenle talep reddedilmiştir." dedi. Mahkeme bir saat öğle arası verdi.

(BB) - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adalet Bakanlığı Poyrazköy İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title