Haberler

Pobjeda: "Karadağ'daki Darbe Girişimini Rusya Yönetti"

Karadağ merkezli Pobjeda gazetesi, ülkede geçtiğimiz yıl Ekim ayında meydana gelen darbe girişiminin baş aktörlerinden olan Rus vatandaşı Eduard Şişmakov'un Rusya'da milli güvenlik kurulu toplantılarına katılan bir subay olduğunu yazdı.

Karadağ merkezli Pobjeda gazetesi, ülkede geçtiğimiz yıl Ekim ayında meydana gelen darbe girişiminin baş aktörlerinden olan Rus vatandaşı Eduard Şişmakov'un Rusya'da milli güvenlik kurulu toplantılarına katılan bir subay olduğunu yazdı. Karadağlı yetkililer, Rusya'yı ülkede genel seçimlerin yapıldığı 16 Ekim 2016 tarihinde teşebbüs ettikleri bir darbe girişimiyle Rus yanlısı bir partiyi iktidara getirerek ülkenin NATO'ya üye olmasının önüne geçmeye çalışmakla itham ediyor.

Kremlin'in darbe girişimiyle ilgili kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddettiğine dikkat çeken Pobjeda gazetesi, Karadağ eski Başbakanı Milo Djukanoviç'i öldürmek yoluyla gerçekleştirilmesi planlanan darbe girişimin organizatörlerinden Şişmakov'un Rusya'da milli güvenlik kurulu toplantılarına katıldığının ortaya çıkmasının Rusya'nın doğrudan dahline işaret ettiğini yazdı.

Sırbistan'a "Eduard Şirokov" sahte ismini taşıyan bir pasaportla girdiği belirlenen Şişmakov'un 2014 yılı Ocak ayından beri Varşova'da askeri ataşe olarak hizmet verdiğini vurgulayan Pobjeda, Şişmakov'un Rusya'nın Baş İstihbarat İdaresi (GRU) için aktif olarak çalıştığına dikkat çekti.

Şişmakov'un St. Petersburg'daki dairesinin dahi GRU mülkü olduğunu ifade eden gazete, Rus, Sırp ve Karadağ vatandaşlarının dahil olduğu darbe girişiminde rolü olan diğer Rus vatandaşı Vladimir Popov'un da gizli servis çalışanı olduğu ve daha önce Moldova'ya giderek burada Gagavuzlu ayrılıkçılarla görüşmeler gerçekleştirdiğinin tespit edildiğini yazdı.

(İbrahim Aydoğan / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title