Haberler

Pistten Çıkan Afgan Uçağının Parçalanlanmasına Devam Ediliyor

Atatürk Havalimanı'nda Pistten Çıkan Afgan Ariana Hava Yolları'na Ait Airbus 300 Tipi Uçağın Parçalanması İşlemi Devam Ediyor.

Atatürk Havalimanı'nda pistten çıkan Afgan Ariana Hava Yolları'na ait Airbus 300 tipi uçağın parçalanması işlemi devam ediyor.

Prima Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Döker, olaydan sonra uçağı sigortalayan İngiliz Airclaims ve Ariana Hava Yolu yetkililerinin uçakta yaptıkları incelemenin ardından uçağın tamir edilemez durumda olduğunu tespit ettiklerini ve kesilmesine karar verdiklerini söyledi. 13 kişiden oluşan söküm ve kesim ekibinin hızla çalıştığını ve kısa zamanda tasfiye edilmesine çalıştıklarını kaydeden Döker, geceleri de dahil olmak üzere çalışma yaptıklarını ifade etti. Döker, ilk etapta havalimanının 18-36 numaralı uzun pistine kaza nedeniyle getirilen 300 metre sınırlamasının kaldırılması için uçağın kuyruk bölümünün kesilerek yüksekliğin ortadan kaldırıldığını söyledi. Uçağın kalan kısmının parçalarıyla birlikte 50 metre ileriye çekildiğini anlatan Döker, basın mensuplarına burada uçağın 4 ana parçaya ayrıldığı ve motorlarının söküldüğünü gösterdi. Buradaki çalışmaların 4-5 gün sonra sona ereceğini

ifade eden Döker, uçak parçalarının Batı 4 Apronu'na götürüleceğini sözlerine ekledi.

(TC-RA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title