Haberler

Pehlivanlar Rakiplerini Karıştırınca

Güncelleme:

Kars'ın Selim İlçesi'nde bu yıl ilki düzenlenen 'Aşık Rüstem Alyansoğlu Aşıklar Bayramı ve Festivali'ne yağlı güreşçiler damgasını vurdu.

Kars'ın Selim İlçesi'nde Kaymakamlık ve Belediye tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Aşık Rüstem Alyansoğlu Aşıklar Bayramı ve Festivali'ne yağlı güreşçiler damgasını vurdu. Ter ve yağ ile gözleri yandığı için iyi göremeyen güreşçiler, yan yana geldiklerinde rakiplerini karıştırıp diğer güreşçilerle güreş tutunca ilginç görüntüler ortaya çıktı. Güreşler sonunda başpehlivanlığı 'Gaddar Kel Aliço' lakaplı Sakarya Hendekli Ahmet Kavakçı kazandı.

İlçe merkezinde gerçekleştirilen festivale Vali Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç, Kars Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş, Selim Kaymakamlığına vekaleten bakan Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Selim Belediye Başkanı AK Partili Muhittin Yücel, İşadamları, daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından başlayan etkinliklerde sahneye Edirne Kırkpınar'ın ünlü başpehlivanları çıktı. Kocaeli'den Eyüp Ünlü ve Faruk Akkoyun, Zonguldak'tan Ziya Ünlü ve Sakarya'dan Ahmet Kavakçı yağlandıktan sonra huzur peşrevi yaptılar. Protokol ve vatandaşları selamlamalarından sonra da davul-zurna eşliğinde başpehlivanlık güreşleri başladı.

GÜREŞÇİLER ÜZERİNE GELİNCE KOLTUKTAN KALKIP KAÇTI

Er meydanında rakipleri ile kıyasıya güreşen pehlivanlarilgiyle izlenirken, ilginç görüntülere de sahne oldular. Ter ve yağ ile gözleri yandığı için iyi göremeyen güreşçiler yan yana geldiklerinde rakiplerini karıştırıp diğer güreşçilerle güreş tutunca hakemler tarafından uyarıldı. Güreşçilerin protokol koltuklarına doğru düşmesi nedeniyle de İşadamı Erdoğan Yıldırım koltuğundan kalkıp kaçtı. Yıldırım, hakemin maçı durdurmasının ardından yerine oturdu.

BAŞPEHLİVAN AHMET KAVAKÇI

Yarı finalin galibi Ahmet Kavakçı, Sakaryalı Kars Valisi Eyüp Tepe adına, Eyüp Ünlü de Selimliler adına finalde güreşti. Kıyasıya geçen final müsabakasını da başpehlivanlığı Ahmet Kavakçı kazandı. Kavakçı'nın ödülünü Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş verdi. Başpehlivanı Ahmet Kabakçı duygularını şöyle dile getirdi:

"Kurada ünlü kardeşlere düştüm. Önce Ziya Ünlü ile ardından ağabeyi Eyüp Ünlü ile güreştim. Kendisi çekilecek olan Koca Yusuf filmini canlandıracak. Kendisi çok değerli bir başpehlivanımızdır. Biraz gençliğimin vermiş olduğu acı kuvvetle kendisini yenmeyi başardım. Ata sporumuz güreşe sahip çıkılması bizleri çok mutlu ediyor. Bugün burada Valimizin adına güreştim. Kendisi benim hemşerim oluyor. Onun adına güreşip de birinci olmak benim için ayrı bir mutluluk." - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title