Haberler

Paşalı Cinayetinde Flaş Gelişme

Güncelleme:

Ayşe Paşalı'nın katil zanlısı olarak hakkında dava açılan boşandığı eşine ibretlik ceza...

Kadına yönelik şiddetin sembolü haline gelen Ayşe Paşalı davasında Ankara 1 Ayşe Paşalı davasında Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nden örnek bir karar çıktı. Mahkeme, Ayşe Paşalı'nın katil zanlısı olarak hakkında dava açılan boşandığı eşi İstikbal Yetkin'i, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Yetkin hakkında takdiri indirimin neden uygulamadığını da açıkladı. Karar duruşmayı izleyenler tarafından alkışlarla karşılanırken, Ayşe Paşalı'nın kızı Burcu Yetkin kararı "Cezasını indirmek için oynadı, başaramadı. Zafer bizim" sözleriyle değerlendirdi.

Kadına yönelik şiddetin sembolü haline gelen ve devlet tarafından koruma altına alınmayan, eski eşi İstikbal Yetkin tarafından 11 yerinden bıçaklanarak öldürülen "Ayşe Paşalı davasına' Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanık İstikbal Yetkin ve avukatı Fethi Öztürk, maktul Ayşe Paşalı'nın babası Hüseyin, annesi Zeliha ve kardeşi Ahmet Paşalı ile avukatları katıldı. Duruşmada, Ayşe Paşalı ve İstikbal Yetkin'in çocukları Burcu ve Busegül Yetkin de hazır bulundu. Sanık Yetkin, Mahkeme Başkanı Tekman Savaş Nemli'nin, "Araştırılmasını istediğin başka bir husus var mı" sorusuna "Hayır yok" diye yanıt verdi.

-SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ-

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kıran ise mahkemeye önceki duruşmada sunduğu esas hakkındaki görüşünü tekrarladığını belirtti. Savcı Kıran, mahkemeye sunduğu görüşünde sanık Yetkin'in "kasten tasarlayarak öldürmek" suçundan cezalandırılmasını talep etmişti. Paşalı ailesinin avukatları da Savcının esas hakkındaki görüşe katıldıklarını kaydetti. Esas hakkındaki savunması sorulan sanık Yetkin, "Ben eşimi çok seviyorum" dedi. Sanık avukatı Fethi Öztürk ise görülen davanın kadına karşı şiddet konusunda bayrak yapıldığını, kadın haklarını savunan dernekler ile sivil toplum örgütlerince sahiplenildiğini, medyatik hale getirildiğini ve bu yolla mahkemenin etki altına alınmak istendiğini savunarak, mahkemenin bunlardan etkilenmemesini talep etti.

-PİŞMANIM SÖZLERİ DURUŞMA SALONUNU KARIŞTIRDI-

Mahkeme Başkanı Tekman Savaş Nemli, bunun üzerine sanık Yetkin'den son sözlerini sordu. Yetkin'in "Eşini çok sevdiğini ve pişman" olduğunu söylemesi üzerine duruşma salonu karıştı. Duruşma salonunda izleyici olarak bulunan Şevkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, "10 kez bıçaklarken de mi eşini çok seviyordun, Pişman mıydın? Katil, adi adam. 10 yerinden bıçakladın, 10 Bu katile mahkeme iyi hal indirimi uygulamamalı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermeli" diye bağırarak, tepki gösterdi. Bulan, polislerce salonun dışına çıkarılırken, duruşmayı izleyenler tarafından alkışlandı.

-PAŞALI'NIN KÜÇÜK KIZI FENALIK GEÇİRDİ-

Bulan'ın salondan çıkarılmasının ardından Burcu ve Busegül Yetkin, İstikbal Yetkin'in "pişman"ım sözlerine öfkelendi. Burcu Yetkin, "Daha hala bizi tehdit ediyor. Şerefsiz, pişmansa bizi nasıl tehdit ediyor" diye bağırdı. Busegül Yetkin, bu sırada kısa süreli bir baygınlık geçirdi. Duruşma salonunda gerginlik yaşanması üzerine Mahkeme Başkanı Tekman Savaş Nemli kararı açıkladı.

-KARAR ALKIŞLANDI-

Nemli, Yetkin'in, Türk Ceza Kanunu'nun 82/1. maddesinin (a) bendi uyarınca, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verildiğini açıkladı. Sanık hakkında, takdiri indirim nedenleri de uygulanmadı. Karar oyçokluğuyla alındı. Nemli, mahkeme heyeti üyelerinden birinin, indirim uygulanmamasına muhalefet ettiğini ifade etti. Mahkemenin kararını açıklamasının ardından, salonda izleyici olarak bulunanlar kararı alkışladı.

-KARAR UMARIM ÖRNEK OLUR-

Duruşmanın ardından mahkemenin kararını adliye önünde değerlendiren Paşalı ailesinin avukatı Elif Kabadayı, karardan kendisinin ve müvekkillerinin mutlu olduğunu ifade etti. Kabadayı, kararın, kadın cinayetlerine ilişkin davalar için örnek olacağını belirtti. Kabadayı, "Türk yargılama standartlarına göre hızlı verilmiş bir karar. Adalete güvendik sonuca ulaştık. Umarım örnek bir karar olur" dedi. Kabadayı, kadın cinayetleri konusundaki davalarının, aynı bakış açısıyla ve hızla sürdürülerek, sorumluların cezalandırılmasını beklediklerini kaydetti.

-ZAFER BİZİM -

Burcu Yetkin ise "Cezasını indirmek için oynadı, başaramadı. Hak ettiği cezayı aldığı için mutluyum. Zafer bizim" diye konuştu. İstikbal Yetkin'in kardeşi aracılığıyla kendisini tehdit ettiğini söyleyen Yetkin, "Daha önce böyle bir karar çıkmadığını duydum. Umarım örnek olur, başkalarının başına böyle bir şey gelmez" dedi. Ayşe Paşalı'nın kardeşi Ahmet Paşalı da kadın cinayetlerinin bir numaralı terör olduğunu söyleyerek, katillerin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Paşalı, "İstikbal Yetkin, ağırlaştırılmış yerine müebbet hapis cezasına çarptırılsaydı, 20-30 yıl sonra çıksaydı, bütün katillere moral olurdu" dedi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da duruşmasının sonuna kadar mahkeme önünde oturma eylemi yaptı. Yüzleri mor örtülerle kapalı olan kadınlar ağırlaştırılmış müebbet hapis kararını sloganlarla alkışladı.

İstikbal Yetkin, duruşmada Paşalı'nın çocuklarını kendisine göstermediğini iddia ederek, "Çocukları 3 aydır görmediğimi söyledim. Bunun benim sorunum olduğunu söyledi, hakaret etti. Daha sonra kendimi kaybetmişim zaten. Onu bıçakladım. 4-5 darbe vurduğumu hatırlıyorum" sözleriyle savunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title