Haberler

Parkta Spor Yapan Kadını Öldürdü, Ömür Boyu Hapse Çarptırıldı

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde, çocuğunu kreşe bıraktıktan sonra parkta sabah sporu yapan 36 yaşındaki Yasemin Özdemir'i 31 yerinden bıçaklayarak öldürmek suçundan yargılanan 37 yaşındaki Mehmet Yorulmaz ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde, çocuğunu kreşe bıraktıktan sonra parkta sabah sporu yapan 36 yaşındaki Yasemin Özdemir'i 31 yerinden bıçaklayarak öldürmek suçundan yargılanan 37 yaşındaki Mehmet Yorulmaz ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Gemlik İlçesi'nde 2011 yılının Ekim ayında meydana gelen olayda, çocuğunu kreşe bıraktıktan sonra sahilde spor yapmak isteyen Yasemin Özdemir'in cesedi 31 yerinden bıçaklanmış olarak yeşilliklerin içerisinde bulundu. Cinayetle ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, olay yerinden 200 metre uzaklıktaki bir zeytinlikte kanlı erkek yeleği buldu. Yeleğin cinayetle bağlantılı olabileceğini değerlendiren ekipler, MOBESE kayıtlarını incelediklerinde, aynı yeleği giyen bir kişinin olay saatinde bisikletle parktan geçtiğini belirledi. Bu kişinin eşkalinden kimliğini saptayan polis, şüpheli Mehmet Yorulmaz'ı Gemlik'in Karacaali Köyü'nde bir balıkçı barınağında gözaltına aldı.

DAHA ÖNCE DE 1 KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞ

Yapılan incelemede Mehmet Yorulmaz'ın hırsızlık suçundan girdiği cezaevinden 2001 yılı ocak ayında tahliye olduğu, 10 gün sonra da Balıkpazarı Mahallesi'nde cep telefonunu sattığı arkadaşı 19 yaşındaki Özkan Gümüş'ü parasını vermediği gerekçesiyle karnından bıçaklayarak öldürdüğü belirlendi. Toplam 10 yıl hapis yatan ve bu olaydan 3 ay önce cezaevinden çıktığı anlaşılan Yorulmaz, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

SON KEZ HAKİM KARŞISINDA

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Canavarca hislerle veya eziyet çektirerek öldürmek' suçundan ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Mehmet Yorulmaz, son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya öldürülen Yasemin Özdemir'in babası Mehmet Ali, annesi Habibe Kayaoğlu, kız kardeşi Yeşim Er ile tarafların avukatları katıldı.

'AKIL SAĞLIĞI YERİNDE'

Daha önceki duruşmalarda cinayeti kabul eden ancak neden işlediğini bilmediğini öne süren Mehmet Yorulmaz'ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gelen raporunda, herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığı açıklandı. Mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı 'Canavarca hislerle veya eziyet çektirerek öldürme' suçunun oluşmadığı, sanığın 'Kasten öldürmek' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda, tutuklu sanık Mehmet Yorulmaz'a ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkemenin, sanığa verilen cezada hiç bir indirim yapmaması dikkat çekti.

AİLENİN AVUKATI CEZAYI AZ BULDU

Duruşma çıkışı konuşan Özdemir ailesinin Avukatı Tuğba Karaca sanığın suç işledikten sonraki davranışları ve maktuldeki bıçak darbeleri dikkate alınarak 'Canavarca hislerle veya eziyet çektirerek öldürmek' suçundan cezalandırılması gerektiğini savundu. Avukat Karaca, "Bu eksikliğin giderilmesi amacıyla kararı temyiz edeceğiz. Hiçbir neden yokken 31 bıçak darbesinden 11'i tek başına öldürücü niteliktedir. Tek başına bu husus bile sanığın canavarca hisle hareket ettiğinin kanıtıdır" dedi.

'TEKRAR AFLA ÇIKABİLİR'

Ailenin sanık hakkında tazminat davası açacağını ve davanın kazanılması halinde paranın bir yardım kuruluşuna bağışlanacağını kaydeden Karaca, "Sanık daha önce de cezaevinde yatmış ve çıkarılan afla serbest bırakılmıştı. Ailenin en büyük tedirginliği de, yeni bir af çıkması halinde sanığın tekrar bu aftan yararlanarak çıkıp, başka kişilerin de mağduriyetine sebep olmasıdır" diye konuştu. - Bursa / Osmangazi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gemlik Gümüş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title