Haberler

Papa, Günlüklerinde Ağca'ya da Yer Vermiş

Güncelleme:

Papa 2. Jean Paul'ün kitap haline getirilen günlüklerinde kendisinden af dileyen Mehmet Ali Ağca'yı bahtiyarlar listesine eklemesi dikkat çekti.

Dokuz yıl önce hayatını kaybeden ve Nisan ayında Aziz (Santo) ilan edilecek olan Papa 2. Jean Paul'ün, öldükten sonra yakılmasını vasiyet ettiği günlükleri memleketi Polonya'da kitaplaştırıldı.

AĞCA'NIN İSMİ PARANTEZ İÇİNDE

Kitapta en dikkat çeken kısımlarsa tanrıdan af dileyen günahkarların bahtiyar olmaları ve kendisine suikast girişiminde bulunan Ali Ağca'nın ismini de bu cümlelerin yanına parantez içinde not düşmesi olarak öne çıkıyor.

GÜNLÜKLERİ KİTAPLAŞTIRILDI

Vefatının dokuzuncu yılında "Aziz" ilan edilecek olan Papa 2. Jean Paul'ün, hizmetlisine ölümünün ardından yakılmasını söylediği günlükleri memleketi Polonya'da kitaplaştırıldı. 600 sayfadan fazla olan kitapta 2. Jean Paul'ün, 1923'ten 2003'e kadar manevi dünyasının yansımaları bulunuyor.

AF DİLEYEN GÜNAHKARLARI 'BAHTİYAR' SAYDI

Kitapta 2. Jean Paul'ün 1997 yılında aldığı bir notta, tanrının kendisinden af dileyen günahkarları bahtiyar saydığından bahsetmesi dikkat çekiyor. Ayrıca yine aynı bölümde, papaların seçildikten sonra yayımladıkları Papalık Genelgeleri'nden kendisine ait olan "Dives in Misericordia" (Merhameti Bol) genelgesinin yanına parantez içinde kendisine suikast düzenleyen Ali Ağca'nın ismini de yazdığı görülüyor.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİNDE BULUNDU

Kitapta dikkat çeken diğer bir bölümdeyse Müslümanlar ile Hristiyanlar arasındaki ilişkilerden bahsedildiği, Ortadoğu'nun karışık durumu ve bu karışıklığın giderilmesi adına not ettiği çözüm önerileri bulunuyor. 2. Jean Paul, Ortadoğu'daki suların durulması için 100 yıl gerektiğini ifade ederken Hz. Meryem'in Müslümanlar ile Hıristiyanlar arasındaki ilişkiler arasında bir köprü vazifesi görebileceği hususuna vurgu yaptığı görülüyor.

Merhum Papa 2. Jean Paul'ün, nisan ayında Aziz (Santo) ilan edilmesine ise biri Parkinson diğeri beynindeki bir hastalıktan rahatsız olan iki kişinin, 2. Jean Paul'ün adı kullanılarak dua edilmesi sonucu iyileşmeleri sebep olarak gösteriliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mehmet Ali Ağca Polonya Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

HAKmetgoz@gmail.com:

' Muhakkak ki Allah'ın indinde dîn, İslâm'dır. Kendilerine kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonra aralarındaki hased sebebiyle ihtilâfa düştüler. Ve kim Allah'ın âyetlerini örterse (inkâr ederse), o taktirde, muhakkak ki Allah, hesabı çabuk görendir.' Yakılsan da atılsan da parçalansan da dönüş O'nadır. Herkes yaptığının ve yapmadığının hesabını mutlaka verecektir. Şükredenlerden olmak dileğiyle.

9
2
yanıtYanıtla
xcvxcv@hotmail.com:

başkalarının sinini eleştireceğine kendi dinine eleştiride bulun sonrada hoşgörü istiyip kelle kesiyorlar kendi kitabına göre yakılmakta bir sorun yoksa yakılır hem kabr azabı bile cekmeyecek :) türkiyede yakılma olsa bende yaktırırım amerikada binlerce derecelik ısılarda hediyelik eşya yapıyorlar cesetlerden

yanıt0
yanıt0
KulSefa_o@live.fr:

xcv sen bu kafayla son nefesi verirsen meraklanma ebedi yakılacaksın ama ALLAH'ın rahmetı merhametı bol ona sığın kurtulanlardan ol

yanıt0
yanıt0
HAKmetgoz@gmail.com:

Yorumu düzgün okursan başkasının dini beni ilgilendirmiyor. Aynı Kafirun suresinde olduğu gibi. Hediyelik eşya yaptırabilirsin veya başka birşey de olabilir ama kabir azabından ve Hak'kın azabından kaçış yok.

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title