Haberler

Oyuncak Kamyonuyla "Demokrasi Nöbeti"Ne Giden Çocuk

Düzce Valisi Ali Fidan, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Türk bayrağı yerleştirdiği oyuncak kamyonuyla "demokrasi nöbeti"ne katılan 4 yaşındaki Utku Enes Mandıralı'ya bisiklet verdi.

Düzce Valisi Ali Fidan, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Türk bayrağı yerleştirdiği oyuncak kamyonuyla "demokrasi nöbeti"ne katılan 4 yaşındaki Utku Enes Mandıralı'ya bisiklet verdi.

Vali Fidan, Utku Enes'i, babası Murat (28) ve annesi Asiye Mandıralı (28) ile makamında ağırladı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Fidan, 15 Temmuz gecesi devletin, milletin büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine yuvalanan bir grup terörist subayın, milleti ve devletine ihanet ederek darbe girişiminde bulunduğunu belirten Fidan, "Darbe teşebbüsü Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği, hükümetimizin dirayetli yönetimi, ilgili kurumların gayretli çalışmalarıyla bertaraf edilmiştir." dedi.

Darbe girişiminin bertaraf edilmesinde asıl unsurun, milletin cesaretli, sağduyulu, kararlı duruşu olduğunu vurgulayan Fidan, şöyle devam etti:

"Milletimiz bu tavrıyla, darbe defterini ebediyete kadar kapatmıştır. İnşallah ülkemiz bundan sonra böyle acılar yaşamayacaktır. O gün Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla halkımız sokaklara dökülmüştür. Tüm illerde tanka, topa, tabancaya karşı göğsünü siper etmiş, hükümetine, devletine sahip çıkmıştır. Tarihten gelen asaletli gücünü bir daha göstermiştir. Milletimiz açık yüreklilikle, net şekilde, 'hiçbir vesayet yönetimini kabul etmediğini, etmeyeceğini, meşru hükümetinin iradesinin arkasında duracağını, devletine, milletine ihanet edenlere fırsat vermeyeceğini' söylemiştir."

Düzce'de de 15 Temmuz gecesinden bu yana yaşlısı ve genciyle vatandaşların meydanlarda olduğuna dikkati çeken Fidan, bu karşı duruşun "demokrasi şölenine" çevrildiğini kaydetti.

Fidan, darbe girişiminin ardından Türk bayrağıyla süslediği oyuncak kamyonuyla "demokrasi nöbeti"ne katıldığı sırada çekilen fotoğrafı sosyal medyada yayılan Utku Enes Mandıralı ile tanışmak istediğini söyledi.

Mandıralı'nın "demokrasi şöleninde" simge haline geldiğini belirten Fidan, "Ailesini tebrik edelim, Utku'yu görelim istedik. İnşallah çocuklarımız bu bilinçle büyüdüğünde ülkemiz ve milletimizin geleceği daha aydınlık olacak." ifadelerini kullandı.

Vali Fidan, daha sonra Utku Enes Mandıralı'ya, üzerinde Türk bayrakları bulunan bisiklet hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Fidan Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title