Haberler

Osmaniye'de Dev Uyuşturucu Operasyonu

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 1 ton 625 kilogram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildi.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 1 ton 625 kilogram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Osmaniye İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren yaptığı açıklamada, ekiplerce Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinden batı illerine uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaşıldığını, bu çerçevede 29 Ekim günü başlatılan operasyonel çalışmalar kapsamında saat 09.00 sıralarında E-90 otoyolu üzerinde seyir halinde olan bir kamyonun şüphe üzerine durdurularak yapılan aramada 1 ton 625 kilogram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildiğini söyledi. Araç sürücüsü A.Ç.'nin gözaltına alındığını, yapılan işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildiğini belirten Ceren, yapılan operasyonla uyuşturucu tacirlerine ve uyuşturucudan rant elde eden terör örgütüne yaklaşık 7 milyon 500 bin Türk Lirası ekonomik darbe vurulduğunu ifade etti. Ceren, "Osmaniye polisinin 2013 yılının ilk 10 ayında yapılan operasyonlarda son yakalama da dahil olmak üzere yaklaşık 4 ton uyuşturucu madde ele geçirilmiş, haklarında yasal işlem yapılan şüphelilerden bin 161'i adli makamlarca tutuklanmıştır. Narkotik ekiplerimizin 2013 yılında yaptığı operasyonlar neticesinde; yaklaşık olarak 850 bin bireysel kullanımlık uyuşturucu maddenin kullanıcılara ulaşması engellenmiştir" şeklinde konuştu.

Ceren, uyuşturucu ile mücadele eden ekip çalışanlarını da tek tek kutladı. Bu arada narkotik köpeği Crazy'i de kutlayan Ceren, ekip çalışanlarının Osmaniye'nin huzuru için saat mefhumu gözetmeksizin çalıştığını ve başarılı operasyonlara imza attığını bildirdi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Tayfur Erdal Ceren Osmaniye 29 Ekim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title