Haberler

Osmaniye’de 22.Çocuk Şenliği Başladı

Güncelleme:

Osmaniye Zorkun Yaylası 22.Çocuk Şenliği Vatandaşların Yoğun İlgisine Sahne Olan Programlarla Başladı.

Çocuk Şenliği'nin başlamasının ardından Şenlik Tepe Mevkii'ne gelen Belediye Başkanı Kadir KARA'yı alanın girişinde çocuklar karşıladı.Çocukların büyük ilgisini gören Başkan KARA ,Osmaniye ve çevre illerden gelen izciler tarafından oluşturulan kampı ziyaret etti.

Zorkun Çocuk Şenliği Final Programlarının ilki olan Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması Zorkun Merkezi Cami'de gerçekleştirildi.Programda bir konuşma yapan Osmaniye İl Müftü Yardımcısı Hüseyin ÖZTÜRK çocuk şenliği kapsamında Kuran-Kerim Okuma Yarışması'na yer vermelerinden ötürü Belediye Başkanı Kadir KARA'ya teşekkür etti. Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması sonucunda değerlendirme kurulu tarafından Kızlarda Türkan Sena ÖNAL birinci , Ayşe EŞKİ ikinci, Ayşegül BESNEK üçüncü olurken, erkeklerde Fatih Mehmet YÜCE birinci, Ahmet YILDIRIM ikinci ve Enes Mücahit KAYA üçüncü oldu.

Reşat GÜREL Satranç Turnuvası'nda 12 yaş altı katagoride Mustafa AKGÜL birinci olurken, Mehmet ALİBEKİROĞLU ikinci, Hasan VURAL üçüncülüğü kazandı. 12 yaş üstü katagoride ise Orhan ALİBEKİROĞLU birinci, Ali Rıza TEKEREK ikinci, Mücahit DOĞAŞAN üçüncü oldu.

Bilgi Yarışmasında ise İlköğretim birinci kademede Ahmet Selim BOLAT birinci, Nuri KURU ikinci, Cemal Tarık Taşkın üçüncülüğü hak etti. İlköğretim ikinci kademede ise Abdullah Erkan GÜL birinci, Nuriye NURBİLEN ikinci ve Behiç BİLEN üçüncü sırada yer aldı.

Osmaniye Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği'nin ilk gününde Samet AYBABA Futbol turnuvası kapsamında Osmaniye İdman Yurdu-Ömerin Aslanları ve Zorkun Gücü –Zorkunspor takımları arasında yarı final maçları oynandı. Osmaniye İdman Yurdu ve Zorkun Gücü finale yükselen takımlar oldu.

Şenlik Final Günü'nün son programında ise Gaziantep Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd.Doc.Dr Ruhi ERSOY tarafından Türk Kültüründe Çocuk Oyunlarının Önemi konulu konferansı çok sayıda vatandaş takip etti.

Osmaniye Zorkun Yaylası 22.Çocuk Şenlikleri bugün yapılacak yarışmalarla devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title