Haberler

Okumak İçin Jandarmadan Yardım İstedi

Samsun'da 15 yaşındaki kız ailesi tarafından okula gönderilmeyince 156 Jandarma İmdat telefonunu arayarak yardım istedi.

Samsun'un Canik İlçesi Yayla Köyü'nde oturan 15 yaşındaki Havva Özer, ailesi tarafından okula gönderilmeyince '156 Jandarma İmdat' telefonunu arayarak yardım istedi. Özer'in liseye gitmek için yaptığı yardım çağrısını duyan Kaymakam Abdullah Kalkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, köye giderek aileyi ikna etti.

Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Canik'in Başalan Köyü ve çevresindeki köylerde aileleri tarafından ilköğretimi bitirdikten sonra liseye gönderilmeyen çocuklar için harekete geçti. Başalan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Kaymakam Kalkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Koç, öğrencilerle liseye devam etmeleri konusunda sohbet etti. Daha sonra ilköğretimi bitirdikten sonra aileleri tarafından liseye gönderilmeyen öğrencileri evlerinde ziyaret etti.

2, 5 SAAT AİLE İKNA EDİLMEYE ÇALIŞILDI

Kaymakam, İl Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü, Yayla Köyü'nün Çubuk Mahallesi'nde oturan ve ailesi okula göndermediği için 156 jandarma imdatı arayarak yardım isteyen Havva Özer'in evine gitti. Okuma yazma bilmeyen 13 çocuk babası 72 yaşındaki İsmet Özer'le görüşen kaymakam Kalkan, babayı ikna etmekte zorlandı. Bu defa kaymakam Kalkan, şehir merkezinden çağırılan Havva'nın inşaat işçisi ağabeyi 36 yaşındaki Nizamettin Özer'le görüştü. Yaklaşık 2.5 saat süren görüşmelerin ardından baba ve ağabey ikna oldu. Ailesi genç kızın taşımalı sistemle şehir merkezindeki Türk Telekom Lisesi'nde okumasına izin verdi.

Önceki yıl ilköğretimden mezun olduğu halde liseye gönderilmeyen genç kız okula gideceği için büyük sevinç yaşadı. İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç da, Havva Özer'den derslerine çok çalışmasını ve başarılı olmasını istedi. Koç, "Sen önde gidersen arkandan herkes gelecek. Bu köydeki çocukların da kaderi sana bağlı. Bu köyün kızlarının kaderini sen değiştireceksin" dedi.

Kaymakam Kalkan da maddi anlamda oluşabilecek sıkıntıları kendilerinin karşılayacağını belirterek "Yeter ki okusunlar. Devlet imkan vermiş biz bu imkanları sadece Havva için değil köydeki tüm çocuklar için kullanacağız" dedi. Kaymakam ve İl Milli Eğitim Müdürü'ne teşekkür eden Havva Özer de okula gideceği için çok mutlu olduğunu söyledi. Ayrıca aynı köyde bulunan ve ailesi tarafından okula gönderilmeyen Fatma Özer'in babası Hayrettin Özer de kızının liseye gitmesi için ikna edildi.

37 ÇOCUĞUN AİLESİ İKNA EDİLMEYE ÇALIŞILACAK

Öte yandan İlçe Kaymakamı ve İl Milli Eğitim Müdürü, İmamlı Köyü Ahlatlı Mahallesi'nde aileleri tarafından maddi yetersizlikler yüzünden okula gönderilmeyen ikisi kardeş 3 kız çocuğunun da liseye devam etmesini sağladı. Kaymakam Kalkan'ın maddi destek sözünün ardından İl Milli Eğitim Müdürü Koç'un talimatıyla 3 kız öğrenci, yatılı okumak üzere Cumhuriyet Lisesi öğrenci yurduna yerleştirildi. Başalan Köyü ve çevresindeki köylerde ilköğretimi bitirdikten sonra bu yıl okula gönderilmeyen 65 öğrencinin liseye devam etmesi sağlanırken, okula gönderilmeyen 37 çocuğun da aileleriyle görüşüldüğü ve velilerinin ikna edilmeye çalışıldığı belirtildi.

"KIZ ÇOCUKLARI ÖNCELİĞİMİZ"

İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, ilköğretimi bitiren tüm çocukların orta öğretime devam etmelerini sağlamak için çalıştıklarını belirterek, "Kız çocuklarımız birinci önceliğimiz, ama tüm çocuklarımızın en az lise mezunu olmaları hedefimiz. Ekibimizle birlikte devam edemeyen öğrencilerin olduğunu bildirdiler geldik ailelerimizle görüştük. Çocuklarını orta öğretime göndermeyen velilerle konuştuk. Çocuklarımızı orta öğretime devamını sağlama konusunda güzel sonuçlara ulaştık" dedi.

Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan da fakirliğin eğitim önünde kesinlikle engel olmadığını belirterek "Ailelerin maddi durumları ne olursa olsun bu memleketimizin çocuklarının mutlaka okumaya ihtiyacı var. Biz bu düşünceden hareketle devlet olarak bütün imkanlarımızla maddi engelleri ortadan kaldırmanın mücadelesi içindeyiz. Ailelere bu anlamda her türlü güvenceyi veriyoruz" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024? 23-24 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Fenerbahçe PFDK kaç maç ceza aldı? Mert Hakan Yandaş Oosterwolde kaç maç ceza aldı? #128680
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title