Haberler

O Sızdırdı Diyorlar, Operasyona Geçmiş Olsun

PKK'nın Elebaşılarına Karşı Gerçekleştirilmesi Planlanan 'Kafa Kesme' Operasyonunu, Demokrat Parti Senatörü ve Başkan Aday Adayı Hillary Clinton'ın Sızdırdığı Öne Sürülüyor.

PKK’nın elebaşılarına karşı gerçekleştirilmesi planlanan "kafa kesme" operasyonunu, Demokrat Parti Senatörü ve başkan aday adayı Hillary Clinton’ın sızdırdığı öne sürülüyor. "Operasyon artık çok zora girdi, hatta imkansız hale geldi" diye konuşan hemen hemen bütün kaynaklar, "sızıntı"nın adresi olarak Hillary Clinton’ı gösterdi.

KUZEY Irak’taki PKK varlığına karşı bir "kafa kesme" operasyonu planlandığının Washington Post Gazetesi’nde açığa çıkması, harekatın geleceğine ilişkin soru işaretlerine yol açarken, haberi sızdıran "muhtemel" kaynaklar arasında Demokrat Partili New York Senatörü ve "başkan aday adayı" Hillary Clinton da yer alıyor. Hürriyet’ın konuştuğu çeşitli kaynaklar, "operasyon şimdi çok zora girdi" derken, diğerleri de "neredeyse imkansız hale geldi" diye konuştular. Ancak, bütün kaynaklar, öncelikle, haberin gazetenin önde gelen, etkili yazarı Robert Novak’a sızdırılmasının ardında "bir şekilde" Hillary Clinton’ın bulunduğu tezini ortaya attılar.

DİĞER TEORİLER Kaynaklar, PKK’ya karşı Türk-Amerikan ortak operasyonunun şimdi çok daha zorlaştığını özellikle ifade ettiler. Bir kaynak, "Evet, zorlaştı ama yapacaklar" derken, diğeri, "Operasyon engellenmiştir. İmkansız hale geldi" görüşünü savundu. Robert Novak’ın haber kaynağına ilişkin diğer teoriler ise şöyle:

GATES SIZDIRDI Bir iddiaya göre Eric Edelman ile arasında "ekol farklılığı" bulunan Savunma Bakanı Robert Gates haberi sızdırmış olabilir. Gates, Brent Scowcroft’un "gerçekçi" ekolünden geliyor. Eric Edelman ise Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin "sertlik yanlısı" ekolüne yakın bir isim. Bu iddiaya göre, haberi sızdıran Gates, Edelman’dan kurtulmak istiyor.

İKİ SENATÖR Novak yazısında, Başkan Bush ile bir araya gelen iki Senato üyesi John McCain ve Lindsey Graham’den söz ediyor. Bir kaynak, haberi bu iki isimden birinin sızdırmış olacağını söyledi. Buna göre, bu şekilde, Bush’un, Kuzey Irak’a değil, Irak’taki diğer askeri operasyonlara odaklanması amaçlandı. Ayrıca, Robert Novak’ın, McCain ve Graham gibi sağ-kanat politikacılara yakın olduğu biliniyor.

CIA VEYA KÜRTLER Bazı kaynaklar ise CIA’nın "Kürtler’e yakın" olmasından hareket ederek, haber kaynağının Amerikan istihbaratından biri veya birileri olabileceğini öne sürdüler. Bir diğer olası kaynak olarak da, Washington’da "aktif ve etkili olan Iraklı Kürt çevreler" gösterildi. ABD Kongresi’nden bir kaynağın "kapalı" toplantıyı Kürtlere ve Kürtlerin de "operasyonu önlemek için" Robert Novak’a sızdırmış olabileceği üzerinde duruluyor.

BRİFİNGİ YAZMIŞTI Novak, PKK’ya karşı bir ortak "kafa kesme" operasyonu yapılacağını Edelman’ın Kongre’deki gizli brifingine dayanarak yazmıştı. Novak, örtülü CIA ajanı Valerie Plame’in adını köşesinde yazarak "Ajangate" skandalının patlak vermesine neden olmuştu.

Edelman’dan intikam almış

Robert Novak, operasyon planının, Kongre’deki kapalı bir oturumda Pentagon’un "üç numaralı adamı" ve eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman tarafından anlatıldığını yazmıştı. Ancak, geçen hafta, Edelman ile Senatör Clinton arasında "kötü bir kavga" yaşanmıştı. Edelman, Clinton’a yazdığı bir mektupta, ABD’nin Irak’tan çekilmesine ilişkin planlardan kamuoyu önünde söz edilmesini "düşman propagandasına güç kazandırmak" diye nitelemişti. Clinton’ın, Edelman’ı Savunma Bakanı Robert Gates’e şikayet ettiği belirtiliyor. Bir kaynak, "Bence, Hillary, Türkiye’yi fazla düşünmeden sırf intikam hırsıyla Edelman’a darbe vurmak istedi. Kapalı toplantıda var mıydı bilmiyorum ama olan birilerinden öğrenmiş ve sızdırmış olabilir" dedi. Bir diğer kaynak ise "Hillary kincidir. Edelman’ın kellesi gitmeden rahat etmez. Sızdırmış olması yüksek ihtimaldir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title