Haberler

Türkiye'nin 3. Büyük Köprüsünde Sona Gelindi

Güncelleme:

Türkiye'nin 3. büyük köprüsü Nissibi Köprüsünde sona gelindiğini açıklayan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, köprünün birleşmesi için son iki segmentin kaldığını söyledi.

Türkiye'nin 3. büyük köprüsü Nissibi Köprüsü'nde sona gelindi. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, köprünün iki tarafının birleşmesi için son iki segmentin kaldığını ve her bir segmentin yerleştirilmesinin 15 gün sürdüğünü söyledi.

TÜRKİYE'NİN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK KÖPRÜSÜ

Modern ve çağdaş köprü tipi olan gergin eğik kablo askılı köprü olarak yapımı devam eden Nissibi Köprüsü'nde sona gelindi. Her iki yönde ikişer şerit olmak üzere toplam dört karayolu şeridini taşıyacak olan Nissibi Köprüsü, Türkiye'nin 3. büyük köprüsü olma özelliğini taşıyor. Atatürk Baraj göleti üzerindeki köprünün toplam uzunluğu 610 metre iken, bunun orta açıklığı 400 metreden oluşuyor. Her iki yakadaki pilonları 96 metre yükseklikte, 24,5 metre genişliğinde olan köprü Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır'ı birbirine bağlayacak.

"SON İKİ SEGMENT KALDI"

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, yörenin tarih ve kültür turizmi açısından yüksek potansiyele sahip, bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacak olan köprünün bitimine ramak kaldığını dile getirdi.

Köprünün her iki tarafının birbirine bağlanması için son iki segmentin kaldığını ve her bir segmentin yerleştirilmesinin 15 gün sürdüğünü dile getiren Vali Demirtaş, "Bir taraftan köprünün yapımı hızla sürürken diğer taraftan, Kahta-Narince-Nissibi karayolunun birinci kalite beton asfalt yapılması için çalışıyoruz. Yolun da ihalesi yapıldı. İtirazların sonuçlanmasının ardından 44 kilometrelik yolda asfaltlama çalışması başlayacak" dedi.

Köprünün son hali

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nissibi Köprüsü Mahmut Demirtaş Adıyaman Türkiye Yerel Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

Yusuf D.:

Tüm engellemelere rağmen köprüler. . yollar yapılıyor, durmak yok yola devam.

35
16
yanıtYanıtla
İstanbulMobil-IOS:

Bana mı yaptınız olm. Elden gidecek topraklara boş yatırım..

5
26
yanıtYanıtla
CenkMobil-IOS:

Arkadaslar ben MHP liyim,ama bir gercek var AKP bu konularda cok iyi ilerledi,ama benim üzüldüğüm tek bir nokta var kürtlere ne yaparsan yap gine de memnun kalmazlar,eskiden eşekler Le gezersiniz Güney Doğu da simdi araba biniyorsunuz,ama siz nankor bir milletsiniz

3
23
yanıtYanıtla
umut.:

Adıyaman akp döneminden önce mhp millet vekili çıkaran bir ildir; doğu ve ya kürt demen yanlış Pkk ve vatan hainleriyle Kürtleri karıştırma

yanıt0
yanıt0
hakan müjdeci:

ben senin bu dediklerine sadece gülüyorum kardesim sizin gözünüzde bu kürt milleti baya bi farklı görünüyo oysaki bende kürdüm vatanımıda tüm milletide çok seviyorum ancak sizler böyle yaptıkça oturup uzun uzun düşünüyorum siz böyle yaptıkça emin olun bu millet size süreli olarak kin besleyecektir

yanıt1
yanıt0
Hakan Müjdeci Siverek:

Önce kendini geliştir türkçe''yi düzgün yaz sonra gel burada kürtleri eleştir kardeşim

yanıt0
yanıt0
kahtamobilWeb@haberler.com:

Yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

23
0
yanıtYanıtla
zazamobilWeb@haberler.com:

ben feribot ortağıyım buranın küprüye ihtiyacı vardı oda yapılıyor fazla lafa gerek yok arkadaşlar

22
0
yanıtYanıtla
namertMobil-ANDROID:

akp nin yaptığı tren yollarını köprüleri kullanmayın diyosun. Kimin parasıyla yaptı onları. Kimin malını kime haram ediyosun. devletin milletin malını sahiplendiniz.

11
9
yanıtYanıtla
MK:

Elinizde olasa CHP, AKP diye birbirinizi bir kaşık suda boğacaksınız. !!! Savaş çıksa omuz omuza savaşacaksınız, birlik olun, anlayışlı olun, kutuplaşmayın!!!

18
0
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title