Haberler

Nihayet Aralık Sayısı Bayilerde!

Geleceğin dünyasının temelleri dijital oyunlar üzerinden atılmaya başlandı.

Gençler video oyunlarıyla yeni iş ve eğlence endüstrisine alışmış görünüyor. Bizler ise bedenin parantez içine alındığı bu dünyaya yabancıyız.

Bu ay gençlerin oyun oynarken aldığı zevki, oyuna başlama ve bağlanma süreçlerini, kimlerin nasıl "gamer" olduğunu yine onların mihmandarlığında anlamaya gayret ettik. Kendini dindar olarak tanımlayan gençlerin oyunlarda Amerikan askeri olup, Orta Doğulu "kötü adamların" peşine düşmekten rahatsız olmamasına şaşırdık. Ekonomik kriz ve işsizliğin artışı ile video oyunları arasındaki irtibata dikkat çektik.

Hayatımızın Hikâyesi'nde, bireyin küresel ekonomide yaşadığı sürüklenmeye bir çözüm gibi gördüğü video oyunlarının bizi nasıl bir geleceğe hazırladığını ele aldık.

Ali Ayçil, başkasıyla değil kendisiyle oyuna dalan insanın ölene kadar devam eden halini yazdı: Sadece oyun bozuldu!

Dünya ile ahiret arasındaki bağlantıyı Kuran-ı Kerim'in ışığında Münire Daniş kaleme aldı: Yaşamayı oyun mu sandın?

Beyza Karakaya, masal dinle(ye)meyen günümüz çocuklarının sanal dünyasını yazdı: Dijital kapitalizmin Kafdağı
Role Playing Games oyunlarını MyrXia Dragonborn anlattı: Sabit iş ve rol yapma oyunları

Nihayet Dergi Ekibi olarak "oyun dünyasını" anlamak üzere söyleşiler yaptık:

Endüstri Mühendisliği Öğrencisi Behzat: Oyunda başarının algoritması var, gerçek hayatta yok! Edebiyat Öğrencisi Ali Talip: Uyumadan önce oynamak zorundayım!

Mustafa Çiftçi, bir gencin oyunlar üzerinden adım adım ölüme gidişini kaleme aldı: Arsız Bela Atalay
Ahmet Toros, oğulları oyun bağımlısı olan bir tıp öğrencisinin ailesiyle konuştu: Doktor olacaktı oyun bağımlısı oldu.
Sanal dünya büyüdükçe bereketsizleşen hayatlarımızı ve küçülen hayallerimizi Osman Bülent Manav yazdı: Hayal ile hakikat arasında
İsmail Hakkı Polat, Atakan Yavuz'a anlattı: Oyun değerleriyle kodlanmış bir nesil yetişiyor
Özgen Felek: Bu neyin cengidir?
Emel Özkan: Oyun içinde oyun
M. Fatih Karakaya: Eğlence olarak savaştan, savaş olarak eğlenceye
Ayşe Kaya: İstanbul hangi oyunun sahnesi?
yazılarıyla kendini hiper-gerçeklik olarak dayatan sanallaşmayı kaleme aldılar.
Ayrıca…
Mustafa Özel: Ölü can alışverişi
Kâmil Yeşil: Babamın şiiri, anamın beyaz bürgüsü
Sema Babuşçu: Bir ilm-i şerif: müzik
Münire Daniş: Mecidi ne anlatıyor?
Aybala Hilâl Yüksel: Black Mirror'ın oyunbazları
Ayşe Sevim: Maria'nın bebeği
Ercan Yılmaz: Taraklı, kalbimdeki süveyda
Fatma Çolak: Kahkaha çiçeği
Saliha Şişman: Ekşi tavrımızı nasıl etkiler?

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karakaya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title