Haberler

Netanyahu'dan Rakiplerine Dava Hamlesi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu genel seçimdeki rakiplerine "iftira" ve "hakaret" suçlamasıyla dava açmaya hazırlandığını açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu genel seçimdeki rakiplerine "iftira" ve "hakaret" suçlamasıyla dava açmaya hazırlandığını açıkladı.

Netanyahu sosyal medya hesabından yayınladığı bir video kaydında, 9 Nisan'daki genel seçimde "Mavi-Beyaz" koalisyonundan rakipleri olan Benny Gantz ve Moshe Yalon'a karşı dava açması için avukatına talimat verdiğini söyledi.

Mavi-Beyaz koalisyonundan Gantz, Yalon ve Yeş Atid Partisi lideri Yair Lapid'i işaret eden Netanyahu, kendisini hain olarak nitelemelerinin sorumsuzca bir kışkırtmadan başka bir şey olmadığını ve buna göz yumulmaması gerektiğini belirtti.

Netanyahu, "koalisyonun yalanlarının kırmızı çizgiyi aştığına" vurgu yaparak, eğer Lapid milletvekili olmamış olsaydı ona da dava açacağını aktardı.

Yıllar önce alıp sattığı hisselerle, yıllar sonra gerçekleştirilen denizaltı alımının bir alakası olmadığını ifade eden Netanyahu, denizaltı alımına ulusal güvenlik için kabinenin karar verdiğini savundu.

Mavi-Beyaz Koalisyonu liderleri dün Tel Aviv'de düzenledikleri konferansta Netanyahu'yu 2016 yılında Almanya'dan İsrail'e yapılan 2 milyar dolarlık denizaltı satışında 16 milyon şekeli (4.4 milyon dolar) gizlemekle suçlamıştı.

İsrail polisi, geçen yıllarda rüşvet aldığı ve yolsuzluğa bulaştığı iddiasıyla Netanyahu hakkında dört ayrı soruşturma başlatmıştı. Soruşturmaları tamamlayan polis, Almanya'dan denizaltı satın almakla suçlandığı 3000 numaralı dosyada Netanyahu'yu aklarken, diğer üç dosyayı Başbakan hakkında dava açılması önerisiyle başsavcılığa göndermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Yair Lapid İsrail Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şampiyonlar Ligi yarı final tek maç mı, rövanş var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title