Haberler

Muğla'da "kitap okuma farkındalık etkinliği" düzenlendi

Güncelleme:

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında "Kadın okursa dünya değişir" sloganıyla kitap okuma farkındalık etkinliği yapıldı.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında "Kadın okursa dünya değişir" sloganıyla kitap okuma farkındalık etkinliği yapıldı.

Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği ve Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, her yaştan vatandaş bisiklet kullanımına, kitap okumanın ve kütüphanelerin önemine dikkati çekti.

Bisikletli kadınlar, Cumhuriyet Meydanı'nda buluşup, "Okumaya pedallıyoruz" sloganıyla İl Halk Kütüphanesi'ne kadar bisiklet kullandı.

Kütüphane önünde, başlarına rengarenk çiçeklerden yapılmış taçlar takan ve ellerinde "Okumak özgürlüğe uçmaktır", "Kitap ruhun gıdasıdır", "Okumadan geçen her gün yitirilmiş bir gündür" ve "Her kitap bir okyanustur" yazılı dövizler tutan kadınlar, 10 dakikalık okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlikte, Muğla Dans ve Sanat Akademisi üyeleri tarafından sergilenen latin dansları gösterisi ilgiyle izlendi.

Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği Başkanı Yasemin Duygulu, gazetecilere, Muğla'da bisikletli bir farkındalık yaratmak için 5 yıldır pedalladıklarını söyledi.

Bu yıl 8 Mart'ta kitap öznesiyle, öldürülen kadınları andıklarını, bir yandan da kadın olmayı kutladıklarını belirten Duygulu, kütüphane ile iş birliği içinde ortak çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Kütüphane kullanımının artırılması gerektiğine dikkati çeken Duygulu, "Bu bilinci uyandırmak için bu turu yapıyoruz. Kitap fiyatlarının pahalılığından şikayet etmeyelim. Hemen yanı başımızda olan kütüphaneye gelip bir kitap edinip okuyalım. Bitiremezsek süresini uzatalım. O kadar kolaylık var ki burada. ve o kadar zengin bir kütüphanemiz var ki bütün kadınlarımızı okumaya, bunun yanı sıra bisiklet kullanmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz de kitap okuma ve kütüphane kullanma alışkanlığında farkındalık yaratmak amacıyla bir araya geldiklerini anlattı.

Dengiz, düzenledikleri etkinlikte, insanları bisiklet kullanmaya, kitap okumaya ve dansla, müzikle iç içe olmaya davet ettiklerini söyledi.

Kadınlar, daha sonra renkli balonlar bağladıkları bisikletleriyle yol boyunca düdük çalarak şehir turu attı.

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title