Haberler

Mladiç, Karaciç'in Davasında Tanıklık Yapacak

Savaş suçundan tutuklu bulunan Bosnalı Sırpların eski komutanı Ratko Mladiç, benzer suçtan yargılanan Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karaciç’in davasında tanıklık yapacak.

Savaş suçundan tutuklu bulunan Bosnalı Sırpların eski komutanı Ratko Mladiç, benzer suçtan yargılanan Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karaciç'in davasında tanıklık yapacak.

Lahey'de eski Yugoslavya için kurulan BM'ye bağlı savaş suçları mahkemesi, Karaciç'in talebi doğrultusunda Maldiç'in tanıklık yapmasına karar verdi. Mladiç, söz konusu mahkemede tanıklık yapmayı reddetmişti.

Binlerce kişinin öldüğü Srebrenitsa katliamında rolü olmadığını ileri süren Karaciç, Mladiç'in tanıklığında bu tezini kanıtlamayı hedefliyor.

Bosnalı Sırpların eski lideri Karaciç ile eski Sırp general Mladiç, Bosna Savaşı sırasında sivillere karşı suç işlemek, Srebrenitsa katliamında soykırım yapmak ve masum sivilleri öldürtmek gibi suçlardan yargılanıyor. Binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan iki isim, bölgede etnik temizlik yapmakla da suçlanıyor.

Lahey'deki Scheveningen Hapishanesi'nde yatan Karaciç ve Mladiç, suçlamaları reddediyor. - Hollanda

Kaynak: AA / Güncel

Srebrenitsa Saraybosna Yugoslavya Lahey Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title