Haberler

Mısır'da Devrik Cumhurbaşkanı Mübarek'in Yargılanması

Devrik cumhurbaşkanı Mübarek'in 3, çocuklarının 4 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldığı "yolsuzluk davasında" temyiz başvurusu kabul edildi.

Mısır'da devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile çocuklarının ağırlaştırılmış hapis cezası aldığı, kamuoyunda "Başkanlık sarayları" olarak bilinen davada, temyiz başvurusunun kabul edildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mısır Temyiz Mahkemesi, Mübarek'in yanı sıra oğulları Ala ve Cemal ile 4 sanığın yargılandığı kamuoyunda "Başkanlık sarayları" adıyla bilinen davada, avukatların yaptığı temyiz başvurusunu kabul etti. Böylelikle davanın yeniden görülmesinin yolu açıldı.

Mübarek ve oğullarının avukatı Ferid ed-Dib, konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, Ala ve Cemal'in cezaevinde kaldığı sürenin çarptırıldığı hapis cezasından düşürülüp serbest bırakılmaları için mahkemeye dilekçe sunacağını belirterek, "Cumhurbaşkanı Mübarek'in tutukluluk süresi çarptırıldığı hapis cezasını bir hafta aştığı için 3 yıllık hapis cezasını yatmış oluyor ancak sağlık durumu nedeniyle hastanede kalacak" dedi.

Kahire Ceza Mahkemesi 21 Mayıs'ta, "cumhurbaşkanlığı bütçesi için ayrılan yaklaşık 18 milyon doları zimmete geçirmek, resmi belgede sahtecilik ve kamu malına kasıtlı olarak zarar verdiği" iddia edilen sanıklardan Mübarek'in 3, oğulları Ala ve Cemal'in ise dörder yıl ağırlaştırılmış hapsine hükmetmişti. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Hüsnü Mübarek Kahire Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title