Haberler

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi Londra'da Protesto Edildi

Mısır'ın Londra Başkonsolosluğu önünde toplanan Türk vatandaşları kararı protesto etti Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İngiltere şubesi Başkanı Ünlüer: "Haksız ve hukuksuz verilen idam kararlarını protesto ediyoruz" "İngiltere'nin yöneticilerini ve tüm sivil toplum kuruluşlarını desteğe.

Mısır'da 528 kişiye verilen idam kararı, Londra'da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İngiltere şubesi tarafından protesto edildi.

Mısır'ın Londra Başkonsolosluğu önünde toplanan grup, Mısır için adalet ve demokrasi çağrısı yaparak, 528 kişinin idama mahkum edilmesini İngilizce ve Türkçe, "Nil'den denize, Mısır'a özgürlük", "Hepimiz Mursiyiz, hepimiz Erdoğan", "Faşist Sisi", "Sisi bir numaralı terörist" sloganlarıyla protesto etti.

Rabia işaretinin bulunduğu balonlar ve Türk bayrakları taşıyan protestocular, üzerinde "Mısır'daki toplu idam cezasını durdurun", "Mursi'ye serbestlik", "Darbeye hayır", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Demokrasiyi öldürme" yazılı dövizler taşıdı. Protesto sırasında ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının üzerinde bulunduğu bayraklar da taşındı.

-"Tüm suçları sadece demokrasi istemekti"-

UETD'nin İngiltere Başkanı Muttalip Ünlüer AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'daki cuntaya karşı Mısırlıların Türk kardeşleri olarak destek vermek için protesto düzenlediklerini belirterek, "Haksız ve hukuksuz verilen idam kararlarını protesto ediyoruz, dünyayı buna duyarlı olmaya çağırıyoruz. Zulme karşı suskunluk, zulme ortaklıktır. İngiltere'nin yöneticilerini ve tüm sivil toplum kuruluşlarını desteğe çağırıyoruz" diye konuştu.

Ünlüer idam kararlarına yönelik ise, "Bu adamlarin tüm suçları sadece memleketleri için demokrasi istemekti. Haksız, hiçbir hukuki dayanağı olmayan bir karar" dedi.

UETD'nin Halkla İlişkiler sorumlusu Celal Gökçe de idam kararıyla ilgili, "21. yüzyılda böyle bir hukuksuzluğun Mısır gibi bir ülkede olmasını yadırgıyoruz. İnsan olarak, vicdanlı bireyler olarak kabul edemiyoruz, içimize sindiremiyoruz" ifadelerini kullandı.

Portestoya katılan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeynep Tahir de, "Müslüman kardeşlerimiz, hamile kadınlar, çocuklar ölüyor. Türk milleti olarak bunlara göz yumamayız, sessiz kalamayız, bu nedenle bugün buradayız" dedi. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title