Haberler

Milletvekili Olamayan Teğmen Çelebi, Pilot Olacak

Güncelleme:

Ergenekon davasında 41 ay tutuklu kaldıktan sonra, delillerin sahteliği ortaya çıkınca serbest bırakılan Teğmen Çelebi, sivil havacılık sektörüne adım attı.

Ergenekon davasında 41 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra, delillerin sahteliği ortaya çıkınca serbest bırakılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi, gözünü sivil havacılık sektörüne çevirdi.

Tahliye olduktan sonra TSK'dan emekli olup CHP'den milletvekili adayı adayı olan ancak aday gösterilmeyen Çelebi, ordudaki helikopter pilotluğu mesleğine sivil hayatta devam etme kararı aldı. Antalya'da bulunan Er-ah Uçuş Okulu'na kayıt yaptıran Çelebi, helikopter pilotu olmak için yer dersi eğitimlerine başladı. Yaklaşık 1 ay süren yer dersi eğitiminden sonra uçuş eğitimlerini de alacak olan Çelebi, pilotluk mesleğine özel helikopterlerde devam edecek. Çelebi, ek eğitimler alarak havayolu şirketlerinde de pilot olarak görev yapabilecek.

ÖNCE HELİKOPTER SONRA UÇAK

Er-ah Uçuş Okulu'nda yer dersi eğitimlerinin ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) sınavlarına katılacağını belirten Çelebi, "Sınavların ardından Sancak Air'de 3.5 saat uçuş tazeleme ve kontrol uçuşuna katılacağım. TSK'da 520 saat helikopter uçuş sürem var. Helikopter pilotluğundan sonra havayolu pilotu olmak istiyorum. Bu süreç en az bir yıl sürecek eğitim programının ardından gerçekleşecek" dedi.

"KENDİ HAVA ARACINI KULLANAN İLK MİLLETVEKİLİ OLACAĞIM"

Mehmet Ali Çelebi, siyasi yaşamına da CHP'de aktif olarak devam edeceğini belirtti. Siyasetten kopmayı düşünmediğini söyleyen Mehmet Ali Çelebi, "Kendi hava aracını kullanan genelkurmay başkanı olmak istiyordum. Yaşadıklarım bu hayalimi gerçekleştirmeme izin vermedi. Şimdiki hedefimse kendi hava aracını kullanan ilk milletvekili olmak" diye konuştu.

THK ANTALYA ŞUBE BAŞKANI ÖĞRETMENİ

Mehmet Ali Çelebi'nin, Er-Ah Uçuş Okulu'nda öğretmenliğini yapan isimlerden biri de THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş. Yüceliş'in derslerine katılan Çelebi, "5 Ağustos'a kadar yer eğitimi dersleri göreceğiz. Uçuş eğitimlerimizse İstanbul'da gerçekleşecek" dedi. Yüceliş'e, 'Teğmen Sehven Olayı ve Bir Direnişin Öyküsü' adlı kitabını imzalayarak veren Mehmet Ali Çelebi, derslerdeki başarısıyla da hocalarının takdirini kazandı.

2003'te İzmir Maltepe Askeri Lisesi'ni birincilikle, 2007'de Kara Harp Okulu'nu dördüncülükle bitiren Mehmet Ali Çelebi, Ergenekon soruşturması kapsamında 41 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Çelebi Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (29)

chp den vekil adayi olmusss:

Bu subay zihniyetini belli etmis zaten hapisten cikar cikmaz kosa kosa chp ye gitmis baksaniza..bu milletin basina ne geldiyse chp zihniyetinden geldi.turk islam gencligi orduya hakim olmali turk milleti iste o zaman bagimsizligini kazanmis demektir.

44
17
yanıtYanıtla
mehmetMobil-IOS:

AKP liler,, bu 41 ay ın günahı vebalı hepinizin üstünde,,, seçmenler size diyorum

27
27
yanıtYanıtla
Türkmen alevisi:

Allah yar ve yardımcın olsun,türk milletinin dürüst ve şerefli evladı

40
3
yanıtYanıtla
vay be 41 ay ve bir hic icin!!!:

Sahte Musluman Arap AKPliler bunun gibi ne vatansever askerleri kodese atti ve bazilari da hapiste vefat etti vb. BU adamlar masum, Peki bu halk musluman olsa AKP ye oy verir mi? BU AKP plan yaparak bu Askerlere ceza verdi. Bu mu islamiyet ve muslumanlik? Bunlarin vebali ayni zaman da bu AKPye oy verenler icin de gecerli. Siz de vefat ettiginizde CEHENNEM sizi bekliyor AKPliler !!!

17
25
yanıtYanıtla
CecoMobil-IOS:

Evvela adam ol oğlum gerisi kolay bi dahada bulaşma bu ergenekon işlerine falan tamammı 2. Kez kimse seni kurtarmaz haberin olsun hadi bakiiimmmm

21
19
yanıtYanıtla
diyarbakirMobil-ANDROID:

gozluk var bu tegmende. nasil plot olmus?

26
10
yanıtYanıtla
Turko:

Merak ediyorum CHP genel başkan yardımcısı HDP ye oy vermiş cemaat bunu içeri atmış bu CHP ile çalışmaya devam diyor CHP liler de artık ataturkun değil kandilin askeriyiz diyor ne iş mezhebi bozuk

20
14
yanıtYanıtla
tr:

o yolculara yazık olacak, intihar edebilir

14
18
yanıtYanıtla
yurdum insanı:

Siz hiç fakir fetullahçı gördünüz mü en fakiri yalıda oturuyo

21
10
yanıtYanıtla
Cumali:

Bol şans tgm

25
2
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title