Haberler

Mhp'li Uzunırmak: Yugoslavya Bir Örnektir

TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, "Etnik kimliklerle, dinsel kimliklerle başka alanlarda tanımlanan kimliklerle egemenlik paylaşımının nereye gittiği ve bu yolla sağlanmış barışın ne kadar sürdürülebildiği tarihte"...

TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, "Etnik kimliklerle, dinsel kimliklerle başka alanlarda tanımlanan kimliklerle egemenlik paylaşımının nereye gittiği ve bu yolla sağlanmış barışın ne kadar sürdürülebildiği tarihte yaşanmıştır TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, "Etnik kimliklerle, dinsel kimliklerle başka alanlarda tanımlanan kimliklerle egemenlik paylaşımının nereye gittiği ve bu yolla sağlanmış barışın ne kadar sürdürülebildiği tarihte yaşanmıştır. Görmek isteyenler için Yugoslavya bir örnektir, Çekoslovakya bir örnektir bugün bir Irak örnektir" dedi.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan anadilde savunma hakkına ilişkin tasarıyı değerlendirdi.

"Dün akşam itibarıyla birinci ve ikinci maddesi ihanet yasası olan ama diğer 11 maddesi halkın beklentileri olabilecek bir kesimin, katmanları olabilecek bir yasa görüşmesiyle dikkatlerinize çekmek istiyorum" diyen Uzunırmak, Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sesini dinletti.

Uzunırmak şöyle devam etti:

"Burada Sayın Başbakan'ın terörle, teröristlerle, örgütle masaya oturmadık, oturmayacağız, bizim felsefemizde böyle bir şey yok diyor. Sayın Bülent Arınç 'Onlarla pazarlık yapacak kadar namussuz değiliz' diyor.

Türkiye yasalarla, anayasalarla etnik ve diğer alanlarda kimlik tanımlanmasıyla egemenlik paylaşımına doğru gitmektedir. Bağımsızlık iddiasından geçici süre tornistan yapan PKK, Türkiye'de egemenlik paylaşımı veya egemenlik paylaşımına gidecek olan inşa sürecini yaşayacak olan birtakım hakları elde etmenin pazarlığını yapmıştır hükümetle. Demektedir ki: 'Türkiye'nin bir bölgesini ben yöneteceğim, Türkiye'yi de beraber yöneteceğiz.' ve Sayın Başbakan buna teslim olmuştur."

Etnik kimliklerle, dinsel kimliklerle başka alanlarda tanımlanan kimliklerle egemenlik paylaşımının nereye gittiği ve bu yolla sağlanmış barışın ne kadar sürdürülebildiğinin tarihte yaşandığına işaret eden Uzunırmak, "Görmek isteyenler için Yugoslavya bir örnektir, Çekoslovakya bir örnektir, bugün bir Irak örnektir" diye konuştu. Vatandaşlara da seslenen Uzunırmak, "Bu ihanet yasalarına halk sermaye vermemelidir" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Ali Uzunırmak Yugoslavya Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title