Haberler

Mersin'de 104 okul projesi devam ediyor

Güncelleme:

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kent genelinde 1978 derslikli 104 okul projesinin devam ettiğini bildirdi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kent genelinde 1978 derslikli 104 okul projesinin devam ettiğini bildirdi.

Valiliğin açıklamasına göre Pehlivan, 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesi inşat, bakım ve onarım çalışması süren okulları inceledi.

Pehlivan, kentteki 1394 okulda 420 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, okullardaki çalışmaların eğitimde rahatlama sağlayacağını anlattı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin okulları da etkilediğini kaydeden Pehlivan, "Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleriyle 588 okulumuzda deprem testi ile analiz ve performans çalışması yaptık. Bunun neticesinde de 1829 derslikten oluşan 88 okulumuzu boşaltmak zorunda kaldık. 1108 derslikli 63 okulumuzun da yıkılmasına karar verildi." ifadelerini kullandı.

Vali Pehlivan, 1978 derslikli 104 okul projesinin devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çalışmalar kapsamında 7 okulumuzu tamamladık. Okullarımızın 49'unun inşaatı hızlı şekilde devam ediyor, 23'ü de ihale aşamasında. Bunlardan 573 derslikli 24 okulumuzu eylül ve ekime yetiştiriyoruz. Hemen akabinde de 522 derslikli 26 okulumuzu gelecek yıl şubatta hizmete alıyoruz. Bu okul inşaatlarımız da tamamlandığında toplam 1095 derslikli 50 okulumuz eğitim öğretim hizmetlerine sunulmuş olacak."

Afet döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde büyük dayanışma örneği sergilendiğini aktaran Pehlivan, "İlimizde yaklaşık 25 bin öğrenci ağırladık. Bu öğrencilerin bir kısmı bu dönemde gene bizim misafirimiz olacak. Hiçbir öğrencimizi mağdur etmeyecek şekilde tedbirlerimizi alıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Hamza Pehlivan Mersin Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title